V. Putinas pasirašė įstatymą dėl „užsienio agento“ etiketės

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasirašė įstatymą, suteikiantį vyriausybei teisę tinklaraštininkus, žurnalistus ir socialinių tinklų vartotojus priskirti prie „užsienio agentų“.

Šiuo teisės aktu išplečiamas galiojantis įstatymas, reglamentuojantis užsienio finansuojamas žiniasklaidos priemones. Ši iniciatyva buvo priimta 2017 metais reaguojant į JAV Teisingumo departamento sprendimą pripažinti Rusijos valstybės finansuojamą televiziją RT „užsienio agente“.

Naujasis įstatymas gali būti taikomas visiems asmenims, platinantiems žiniasklaidos priemonių, įregistruotų kaip „užsienio agentai“, sukurtą turinį, ir gauna išmokas iš užsienio.

Daugelis Rusijos gyventojų kritikavo šį žingsnį dėl to, kad buvo dar labiau apribota saviraiškos laisvė šalyje, o valdžiai leista veiksmingiau susidoroti su disidentais.

Pirmasis Rusijos „užsienio agentų“ įstatymas, nukreiptas prieš finansavimą iš užsienio gaunančias nevyriausybines organizacijas ir sėkmingai pritaikytas žmogaus teisių gynimo grupėms, buvo priimtas 2012 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių