V. Putinas ragina rusus skiepytis nuo COVID-19, mini galimybę vakcinuotis užsieniečiams

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paragino rusus skiepytis nuo koronaviruso ir pareiškė, kad jo šalis yra pasiruošusi leisti užsieniečiams atvykti skiepytis į Rusiją.

„Visi Rusijos piliečiai turi galimybę pasiskiepyti visiškai nemokamai... Norėčiau paprašyti mūsų piliečių pasinaudoti šia galimybe ir apsaugoti save ir artimuosius“, – kalbėjo V. Putinas Tarptautiniame ekonomikos forume Sankt Peterburge.

Jis pridūrė, kad Rusija taip pat „suteiks galimybę“ pasiskiepyti užsieniečiams.

68 metų Rusijos lyderis pareiškė, kad šalies sveikatos apsaugos pareigūnai neregistravo nė vieno mirties atvejo, susijusio su rusiška vakcina nuo COVID-19.

Jis pakartojo, kad pats yra pasiskiepijęs ir skiepai beveik nesukėlė šalutinio poveikio.

„Mano informacija yra iš pirmų lūpų“, – pareiškė Rusijos vadovas.

V. Putinas taip pat nurodė, kad Rusijoje naudojama pagrindinė vakcina „Sputnik V“ buvo registruota 66 pasaulio šalyse, kurių bendras gyventojų skaičius viršija tris milijardus.

Pasak jo, Rusija yra pasirengusi pradėti skiepyti užsieniečius, todėl vyriausybei duota užduotis organizuoti mokamo skiepijimo programas užsieniečiams.

„Atsižvelgiant į mūsų vakcinų veiksmingumą, žinau, kad jos paklausa yra gana didelė, – sakė jis. – Vietos farmacijos pramonė yra pasirengusi dar labiau padidinti vakcinų gamybos pajėgumus.“

Vakcinos kūrimą finansavusio Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RTIF) vadovas forume sakė, kad Rusija gali būti jau nuo liepos pasirengusi „vakcinų turizmui“.

Kremlius jau anksčiau pranešė, kad V. Putinas buvo paskiepytas nuo COVID-19 privačiai, tačiau nenurodė, kurią iš trijų rusiškų vakcinų jis pasirinko.

Rusija 2020 metų rugpjūtį pirmoji pasaulyje registravo savo vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“.

V. Putinas yra pareiškęs, kad „Sputnik V“, pavadinta pagal pirmąjį, 1957 metais Sovietų Sąjungos paleistą dirbtinį Žemės palydovą. yra „geriausia vakcina pasaulyje“.

Autoritetingas medicinos žurnalas „The Lancet“ vasarį paskelbė straipsnį, kuriame daroma išvada, jog ši vakcina veiksmingai apsaugo nuo COVID-19. Šis straipsnis padėjo išsklaidyti susirūpinimą dėl nepakankamo skaidrumo kuriant ir išbandant skiepus, kurie tuo metu jau buvo naudojami Rusijoje ir Vengrijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi  portretas
Putino autoritetas žemiau plintuso - nesiseka įpiršti rusišką "Sputniką", net patiems rusams.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Mūsiškė Kremliaus šunauja didesni patriotai už pačius rusus - laukia nesulaukia to "Sputniko".

Rusai deda ant Spūtniko

Rusai deda ant Spūtniko portretas
Skiepytis veržiasi tik Švenčionių/Visagino/ Vilniaus kr. ir Klaipėdos m. vienos tautos atstovai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių