Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas: Rusija nesikiš į Ukrainos vidaus reikalus

2014-01-28 08:01
Reuters nuotr.

Rusija nesikiš į Ukrainos vidaus reikalus, nes kuo daugiau tarpininkų, tuo daugiau ir problemų, sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po ES ir Rusijos viršūnių susitikimo. Kartu jis pridūrė, jog nepaisant galimos valdžios kaitos Ukrainoje, finansinė paskola bus mokama.

„Apie patarimus Ukrainai, kaip ir ką daryti. Manau, kad Ukrainos liaudis pati sugebės išsiaiškinti. bet kuriuo atveju, Rusija niekada į tai nesikiš“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją.

„Galiu įsivaizduoti, kaip mūsų partneriai Europoje reaguotų, jeigu krizės įkarštyje, pavyzdžiui, Graikijoje ar Kipre per vieną antieuropinių mitingų pasirodytų mūsų užsienio reikalų ministras ir imtų reikšti kokius nors raginimus, – kalbėjo V.Putinas. – Mes manome, kad tai iš esmės yra ne itin gerai, o, turint omenyje atitinkamą Rusijos ir Ukrainos santykių specifiką, mums tai tiesiog nepriimtina ir neįmanoma“.

Atsakydamas į klausimą apie galimą Rusijos tarpininkavimo Ukrainoje vaidmenį, jis atsakė nesąs tikras, kad Ukrainai to reikia.

„Nežinau, ar Ukrainai reikia tokio tarpininkavimo, – abejoja V.Putinas. – Jeigu jiems reikia, jie turi tai pasakyti. Bet man atrodo, kad, kuo daugiau tarpininkų, tuo daugiau problemų. Turime tokį posakį: septynios auklės – vaikas be galvos“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų