Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas: Rusija šiuo metu negali tęsti Pietų srauto dujotiekio projekto

2014-12-01 19:44
BNS inf.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Scanpix nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Rusija šiuo metu negali tęsti dujotiekio „South Stream“ (Pietų srautas), tieksiančio dujas Europai, statybos, nes Bulgarija blokuoja povandeninės atkarpos tiesimo darbus.

„Atsižvelgdami į Europos Komisijos poziciją, kuri neskatina šio projekto realizavimo, atsižvelgdami į tai, kad mes tik visai neseniai gavome leidimą iš atitinkamų Nyderlandų žinybų, tiesa, teigiamą sprendimą, bet atsižvelgdami į tai, kad mes lig šiol negavome leidimo iš Bulgarijos, mes manome, kad Rusija tokiomis sąlygomis negali tęsti šio projekto realizavimo“, – sakė V.Putinas per bendrą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) spaudos konferenciją pirmadienį.

„Mes negalime pradėti statybos jūroje, kol neturime leidimo iš Bulgarijos. O pradėti statybą jūroje, priartėti prie Bulgarijos kranto ir sustoti, – tai kvaila. Manau, kad tai suprantama visiems. Todėl esame priversti peržiūrėti mūsų dalyvavimą projekte“, – nurodė Rusijos prezidentas, stovėdamas greta .

V.Putinas dar paskelbė, kad Rusija sutarė padidinti dujų eksportą į Turkija 3 mlrd.kub. metrų ir kad dujų kaina Turkijai bus sumažinta 6 procentais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų