V. Putinas: Rusijos kariuomenė – stabilumo garantas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pavadino savo kariuomenę nacionalinio stabilumo garantu ir pažadėjo padidinti ginkluotės gamybą.

„Moderni, veiksminga kariuomenė ir laivynas – tai šalies saugumo ir suvereniteto, jos stabilios plėtros ir ateities garantas“, – sakė V. Putinas vaizdo kreipimesi Rusijoje minimos Tėvynės gynėjo dienos proga.

„Todėl, kaip ir anksčiau, pirmenybę teiksime savo gynybinių pajėgumų stiprinimui“, – pridūrė jis pirmųjų Maskvos puolimo Ukrainoje metinių išvakarėse.

V. Putinas sakė, kad Rusija „vykdys subalansuotą ir kokybišką visų ginkluotųjų pajėgų komponentų plėtrą“, visų pirma aprūpindama karius „naujomis smogiamosiomis sistemomis, žvalgybos ir ryšių įranga, dronais ir artilerijos sistemomis“.

„Dabar mūsų pramonė sparčiai didina įvairiausių rūšių įprastinės ginkluotės gamybą“, – sakė Rusijos vadovas Kremliaus paskelbtame vaizdo įraše.

Jis taip pat sveikino Rusijos karius, kurie didvyriškai kovoja Ukrainoje ir „gina mūsų žmones mūsų istorinėse žemėse“.

„Nepalaužiama Rusijos vienybė yra raktas į mūsų pergalę“, – teigė V. Putinas.

2022-ųjų vasario 24-ąją Rusijos prezidentas pasiuntė savo karius į Ukrainą, pradėdamas vadinamąją specialiąją karinę operaciją.

Rudenį jis paskelbė apie 300 tūkst. rezervistų mobilizaciją, kad sustiprintų rusų pajėgas šalyje, kurią Vašingtonas ir kelios Europos sostinės remia finansiškai bei karinėmis priemonėmis.

Per du savo valdymo dešimtmečius V. Putinas ginkluotųjų pajėgų stiprinimą paskelbė vienu svarbiausių prioritetų ir į Rusijos arsenalą įtraukė hipergarsinius ginklus, kuriuos apibūdino kaip neįveikiamus.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras Ukrainojerusijos kariuomenėGinkluotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių