V. Putinas siunčia raketinį laivą į pratybas Atlanto vandenyne ir Viduržemio jūroje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vadovavo naujomis hipergarsinėmis sparnuotosiomis raketomis apginkluoto karo laivo išsiuntimui į mokomąją misiją Atlanto ir Indijos vandenynuose bei Viduržemio jūroje.

„Esu įsitikinęs, kad tokie galingi ginklai leis patikimai apsaugoti Rusiją nuo galimų išorės grėsmių ir padės užtikrinti mūsų šalies nacionalinius interesus“, – sakė V. Putinas. Jį citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Mes ir toliau plėtosime savo ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, kad laive esanti raketų sistema „Cirkon“ „neturi atitikmens“.

V. Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu per vaizdo konferenciją dalyvavo fregatos „Admiral Gorškov“ misijos pradžios ceremonijoje.

„Pagrindinis misijos tikslas bus kovoti su grėsmėmis Rusijai ir kartu su draugiškomis šalimis palaikyti regioninę taiką ir stabilumą“, – sakė S. Šoigu.

Mes ir toliau plėtosime savo ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą.

„Pratybų metu įgula bus mokoma dislokuoti hipergarsinius ginklus ir tolimojo nuotolio sparnuotąsias raketas“, – sakė jis.

S. Šoigu teigė, kad raketos „Cirkon“ „gali įveikti bet kokią šiuolaikinę ar būsimą oro gynybą“ ir suduoti „tikslius ir galingus smūgius priešui sausumoje ir jūroje“.

Vašingtone JAV valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) paklaustas apie laivą atsakė: „Neužsiimame dalyvavimu propagandos pratybose“.

Per daugiau nei 10 invazijos į Ukrainą mėnesių Rusija šios provakarietiškos šalies teritorijoje patyrė nemažai žeminančių nesėkmių.

Pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenės vadovybė itin kritikuojama dėl Ukrainos pajėgų smūgio per Naujuosius metus, kai, Maskvos teigimu, žuvo 89 jos kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš kur šitas mėšlavabalis "tik" išlindo ?

Iš kur šitas mėšlavabalis "tik" išlindo ? portretas
Nei màstyt , nei rašyt nemoka !

Neužauga vis dar bando gzdinti ....

Neužauga vis dar bando gzdinti .... portretas
Desperacija mažytėj galvelėj ...

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Gerai daro
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių