Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas stebėjo Rusijos pajėgų pratybas kariniame poligone

2014-03-03 21:31
BNS inf.
AFP nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį stebėjo ginkluotųjų pajėgų pratybas šiaurės vakarinėje šalies dalyje esančiame poligone, Maskvai demonstruojant savo galią geopolitinėje kovoje su Vakarais dėl Ukrainos.

V.Putinas į poligoną atvyko paskutinę dieną „karo žaidynių“, kurias nurodė pradėti vasario 26-ąja Ukrainos pasienyje ir vakarinėje Rusijos dalyje, siekiant patikrinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinę parengtį.

Į Kirilovsko poligoną prie Vyborgo, esančio prie Rusijos sienos su Suomija, prezidentas atvyko sraigtasparniu, lydimas šalies gynybos ministro Sergejaus Šogui.

Eidamas prie vadavietės V.Putinas šypsojosi, o vėliau iš jos stebėjo pro tirštą rūką vos matomus tankus ir klausėsi artilerijos kanonados.

Šios karinės pratybos Suomijos pasienyje vyksta tuo metu, kai didžiulė įtampa tvyro Ukrainoje, kur Rusijos ginkluotosios pajėgos perėmė kontrolę Krymo regione, kuriame dauguma gyventojų yra rusai ir yra Rusijos karinio jūrų laivyno bazė.

Tokie Rusijos veiksmai sukėlė protestus Vakaruose ir naujoje proeuropietiškoje Ukrainos valdžioje Kijeve, taip pat staigų nuosmukį Rusijos akcijų biržose, bei rublio kurso kritimą dolerio ir euro atžvilgiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų