V. Putinas talibus vadina sąjungininkais kovoje su terorizmu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijoje uždrausta Talibano grupuotė yra Maskvos sąjungininkė kovoje su terorizmu, nes ji kontroliuoja Afganistaną.

„Turime manyti, kad Talibanas kontroliuoja valdžią šalyje. Ir šia prasme Talibanas, žinoma, yra mūsų sąjungininkai kovoje su terorizmu, nes bet kuri valdžia yra suinteresuota stabilumu valstybėje, kurią valdo“, – sakė V. Putinas Astanoje.

2021 metais Talibanas perėmė valdžią iš JAV remiamos vyriausybės ir įgyvendino kraštutinę islamo teisės formą, pagal kurią moterims iš esmės draudžiama dalyvauti viešajame gyvenime.

Jo vyriausybės oficialiai nepripažįsta jokia užsienio šalis ar tarptautinė organizacija.

Rusija, kaip ir daugelis šalių, įskaitant Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą, Talibanui taiko sankcijas ir laiko jį teroristine grupuote, nors rusų ambasadorius Jungtinėse Tautose šią savaitę užsiminė, kad Maskva svarsto galimybę jas panaikinti.

Rusija nepripažįsta Talibano kaip faktinės Afganistano vyriausybės, tačiau palaiko diplomatinius santykius su Talibanu ir neuždarė ambasados Kabule.


Šiame straipsnyje: RusijaAfganistanastalibanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
ar putinas ar dar koks nors išsigimėlis, 80 PROCENTŲ (jų) dar neišlipo iš medžio, o kai kurie ir iš jūrų. Pasižiūri į jų "veidus"-mordas per maskolių tv, ir viskas aišku.

Žilvinas Ručys galėtų trumpiau rašyti

Žilvinas Ručys galėtų trumpiau rašyti portretas
Nes vistiek šūda rašai. Tu filosofas ne politikas. Škia tu niekas

> Vaiduoklių biurui - Talibai triusiku nenešioja

> Vaiduoklių biurui - Talibai triusiku nenešioja portretas
O tu Vaiduoklį esi Kvaiša
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių