V. Putinas tiesioginiame eteryje aiškinosi, kada Rusijoje pagerės gyvenimas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė savo 17-ąjį metinį atsakymų į gyventojų klausimus šou nacionalinėje televizijoje.

Į žmonių klausimus Rusijos vadovas atsakinėjo tiesiogiai.

Minėtas šou paprastai tęsiasi kelias valandas ir yra skirtas svarbiems šaliai klausimams aptarti.

Šių metų šou vyksta augant visuomenės nepasitenkinimui socialinėmis problemomis, kaip stagnuojantys arba mažėjantys atlyginimai.

Dauguma žmonių tiesiog prašo pagalbos įvairiais klausimais, vaizduodami V. Putiną, kaip galintį išspręsti jų problemas.

Rusijos prezidentas šių metų šou pradėjo klausimu, susijusiu su sąlyginai mažais atlyginimais darbuotojams centriniame Rusijos regione, sakydamas, kad įstatymuose turėtų būti įtvirtintas 11 tūkst. rublių (170 JAV dolerių) mėnesinis atlyginimas.

„Realiosios piliečių pajamos per pastaruosius keletą metų iš tikrųjų krito. Labiausiai jos sumenko 2016 metais. Dabar pajamos pradėjo laipsniškai atsigauti“, – akcentavo V. Putinas.

Scanpix nuotr.

Nemato prasmės daryti nuolaidas

Rusija su niekuo nesibarė, kad turėtų taikytis dėl sankcijų atšaukimo, pareiškė prezidentas.

Jo buvo paklausta, ką gali gauti Rusija, jeigu sutiks padaryti nuolaidų, kad būtų panaikinti ekonominiai apribojimai.

„Net jei mes pasiduosime ir spjausime į savo interesus, kardinaliai niekas nepasikeis, galimos tik neesmines nuolaidos“, – sakė V. Putinas. Kaip pavyzdį jis pateikė Kiniją. Anot Rusijos prezidento, nors Kinija neturi nieko bendra su Krymu ir Donbasu, už kuriuos Vakarai įvedė Maskvai sankcijas, bet tarifai kiniškoms prekėms toliau didėja.

Scanpix nuotr.

Pasak V. Putino, JAV mėgina sustabdyti Kiniją, kuri tapo globalia Amerikos konkurente. „Jeigu Rusija nori užimti deramą vietą po saule, ji turi tapti stipresnė, taip pat ir ekonominiu požiūriu“, – pabrėžė jis.

V. Putinas teigė, kad sankcijos leido Rusijai sustiprėti ir mobilizuoti ekonomiką daugelyje sričių.

Remdamasis „ekspertų duomenimis“, jis tvirtino, kad per sankcijų taikymo metus Rusija prarado apie 50 milijardų dolerių, ES – 240 milijardų, JAV – 17 milijardų, Japonija – 27 milijardus dolerių. Šios šalys praranda ne tik Rusijos rinką, bet ir darbo vietas, sakė V. Putinas.

Iki šou pradžios buvo pateikta maždaug 1,5 mln. klausimų. Jie galėjo būti pateikti raštu arba tiesioginiu skambučiu iki šou pabaigos.

Praėjusiais metais V. Putinas per 4 valandas ir 20 minučių atsakė į 79 klausimus. Tam šou buvo pateikta daugiau negu milijonas klausimų.

Rusijos valstybinė televizija labai prisidėjo prie šou. Jis taip pat buvo transliuojamas internetu ir kai kurių radijo stočių eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot, tai

Ot, tai portretas
tau, rusai skursta? Nesamonė... landsbrgys kaltas... a ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių