V. Putinas bijo užsikrėsti koronavirusu – su E. Macronu kalbėjosi per milžinišką atstumą

  • Teksto dydis:

Komunikacijos ekspertas Aidas Puklevičius sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš tikrųjų taip bijo užsikrėsti koronavirusu, kad susitikdamas su kitų valstybių vadovais juos sodina tolimiausioje stalo vietoje, praneša LNK.

„Kai jis padėjo vainiką Sankt Peterburge Leningrado blokados aukoms kapinėse, kalbama kad buvo išdezinfekuotos net sniego pusnys. Šampaną gėrė su Viktoru Orbanu per šešių metrų atstumą. Tai čia, ko gero, COVID-19 protokolas, o ne diplomatinis“, – svarstė kominikacijos ekspertas.

Per visą stalo perimetrą Rusijos prezidentas sėdėjo ir penkių valandų derybose su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu. „Nežinau, ar visi pastebėjo, – kamputyje, prie sienos, buvo mažas prietaisas, kur visi pradėjo svarstyti, ar čia pečiukas, ar robotas iš „Žvaigždžių karų“. Ten paprasčiausias oro valiklis, kad nebūtų bakterijų. Kai visi jau pradeda galvoti, kad pandemija pamažu traukiasi ir virsta endemija, vis dar yra žmonių, kuriems paranojiška baimė neužsikrėsti ir nesusirgti“, – detalizavo A. Puklevičius.

Pasak jo, jei abu prezidentai būtų kalbėję viena kalba, o ne klausęsi vertėjų ausinėse, kaip šiuo atveju, dėl tokio ilgo stalo tektų garsiai rėkti. Be vertėjo V. Putinas yra kalbėjęsis tik su Angela Merkel, nes moka vokiečių kalbą. O, tuo tarpu, anglų kalba nėra stiprioji Rusijos prezidento pusė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pokalbis prie tokio ilgo stalo, pastebėjo pašnekovas, vyko pirmą kartą. Anksčiau buvo vaizduojamas V. Putino buvimo „savas tarp savų“ vaizdas – nevengiama apsikabinimų, palaikymų net už alkūnės ir panašiai.

„Šiuo atveju, aš nemanau, kad tai turėtų simbolizuoti distanciją, kurią Rusija bando padaryti tarp savęs ir Vakarų. Tai – liūdnas atgarsis paranojos užsikrėsti. Per tą stalą žmonės nepastebėjo ir kilimo, kuris yra klaikios beskonybės“, – šyptelėjo komunikacijos ekspertas.

Jis prisiminė, kad 2003 metais Kalingrade tuometinis Prancūzijos vadovas Žakas Širakas ir Gerhardas Šrioderis atvyko į derybas, o ten buvo 30 metrų pločio stalas. „Tai buvo klaikios spalvos – raudonai vyšninis, apvalus stalas, Jo diametras buvo šeši metrai, o plotis 30 metrų. Ten, aišku, dar labai keistai atrodė V. Putinas – toks jaunas, paprastas, nesuprasi – nuplikęs ar nenuplikęs, bet dar nebuvo toks toksinis kaip dabar“, – juokavo A. Puklevičius.

Specialisto teigimu, stalai derybose turi reikšmę tik tose šalyse, kur didelis dėmesys teikiamas statusui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Su V. Putinu Maskvoje susitikęs Prancūzijos prezidentas nuvyko į Kijevą. E. Macronas ir Vladimiras Zelenskis išreiškė įsitikinimą, kad Rusijos išprovokuotą krizę pavyks išspręsti taikiai. Per šį susitikimą Kremliaus lyderis nerodė jokių kompromiso ženklų ir netgi buvo nusiteikęs gana agresyviai. Pavyzdžiui, dėl Kijevo nenoro derėtis su Kremliaus statytiniais Donbase.

V. Putinas netgi atvirai pagrasino karu visai Europai. „Jūs norite kariauti su Rusija> Jūs paklauskite savo skaitytojų, žiūrovų, interneto resursų naudotojų. Jūs norite, kad Prancūzija kariautų su Rusija? Bet juk taip ir bus“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Nusipenėjo kremlinis, o gal tai antrininkas. Tikrasis būnkeryje slepiasi

Patyręs

Patyręs portretas
Ne Coronuso jis ten baiminosi, nes jau ir sirgęs o ir Spūtnykais vakcinuotas. Jis laikėsi SOCIALINĖS distancijos tam,kad Kapitalistinio Tvaiko neužuosti. Jis, kaip kad žinome ( ir dar Stalinas tai žinojo) labai užkrečiamas. O ir išviso toji palaidumu garsėjanti Prancūzija - dar nežinia kuom serga.

kaunietis

kaunietis portretas
sputniko vakcinos įvertinimas...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių