V. Zelenskis dėkoja Saudo Arabijai už paramą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį susitiko su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Muhammadu bin Salmanu (Muhamadu bin Salmanu) ir padėkojo jam už Ukrainos suvereniteto palaikymą, rašoma prezidentūros pranešime.

„Prezidentas padėkojo Saudo Arabijos sosto įpėdiniui už paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui“, – sakė V. Zelenskio biuras ir pridūrė, kad jis pakvietė M. bin Salmaną apsilankyti Ukrainoje.

V. Zelenskis „atkreipė dėmesį į sėkmingą Saudo Arabijos dalyvavimą grąžinant dešimt karo belaisvių“ ir pridūrė besitikįs, kad bendros pastangos šioje srityje bus tęsiamos.

Ukrainiečių lyderis taip pat susitiko su Irako ministru pirmininku Mohamedu Shia al-Sudani (Mohamedu Šija Sudaniu) ir padėkojo jam už „Irako solidarumą“ bei jo „tvirtą poziciją remiant mūsų valstybės suverenumą ir teritorinį vientisumą“.

V. Zelenskis taip pat buvo susitikęs derybų su Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), Omano ir Kuveito delegacijų vadovais, su kuriais aptarė vadinamąją Ukrainos taikos formulę.

Formule vadinamas V. Zelenskio taikos planas, kuriame numatytas, be kita ko, visų Rusijos pajėgų išvedimas ir Ukrainos valstybės sienų atkūrimas.

Su JAE delegacijos vadovu ukrainiečių lyderis aptarė su prekyba ir investicijomis susijusius klausimus, taip pat kalbėjo apie „apsirūpinimo maistu saugumą pasauliniu lygmeniu ir Juodosios jūros grūdų iniciatyvos veikimą“.

Per pokalbį su Omano atstovu Asaadu bin Tariku Al Saidu (Asadu Tariku Saidu) jis „pabrėžė, kaip svarbu, kad regiono šalys remtų Ukrainos taikias pastangas“.

V. Zelenskis taip pat „padėkojo Kuveitui už nuoseklią paramą ..., kurią šalis ne kartą parodė per balsavimą už atitinkamas Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliucijas“.


Šiame straipsnyje: saudo arabijaVolodymyras Zelenskisparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių