V. Zelenskis priėmė kvietimus dalyvauti G7 ir NATO viršūnių susitikimuose

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis priėmė kvietimus dalyvauti birželio pabaigoje vyksiančiuose G7 ir NATO viršūnių susitikimuose. Tai jis trečiadienį pareiškė tviteryje.

„Su dėkingumu priėmiau partnerių kvietimus dalyvauti svarbiuose tarptautiniuose susitikimuose“, - teigė jis. Tačiau V. Zelenskis nepasakė, ar paliks Kyjivą, ar kaip kitose konferencijose dalyvaus vaizdo ryšiu. Ir savo tradiciniame vakariniame kreipimesi jis šį klausimą paliko atvirą.

Į septynių svarbiausių pramoninių valstybių lyderių konferenciją, anot V. Zelenskio, jį pakvietęs Vokietijos kancleris Olafas Scholzas. Kvietimo į NATO susitikimą jis sulaukęs iš generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo.

G7 viršūnių konferencija birželio 26-28 dienomis vyks Vokietijoje. G7 grupei priklauso JAV, Vokietija, Japonija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija ir Kanada. Be to, visuose susitikimuose yra atstovaujama ES.

Birželio 28 dieną Ispanijos sostinėje Madride prasidėsiančiame NATO viršūnių susitikime 30 Aljanso šalių vadovai spręs, kaip vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu reaguoti į Rusijos grėsmę. Konkrečiai kalbama apie rytinio flango stiprinimą papildomais NATO daliniais.

Ir NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas trečiadienį sakė, kad dar nėra aišku, ar V. Zelenskis asmeniškai atvyks į susitikimą, ar dalyvaus jame vaizdo ryšiu. „Jo laukiame asmeniškai. Tačiau jei tai neįmanoma, jis su mumis kalbės vaizdo ryšiu“, - teigė J. Stoltenbergas.

Rusija kaimyninę Ukrainą užpuolė vasario 24 dieną.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisNATOG-7 susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių