V. Zelenskis ragina Rusiją įrodyti, kad ji neplanuoja įsiveržti į Ukrainą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį paragino Maskvą įrodyti, kad ji neketina įsiveržti į jo šalį, Rusijai sutelkus didžiules pajėgas bendrame pasienyje.

„Jie tai sako atvirai, įvairioje žiniasklaidoje, įvairių pareigūnų lūpomis – taigi, jie galėtų bent jau atlikti kokius nors žingsnius, kad tai įrodytų“, – per spaudos konferenciją su užsienio žiniasklaida kalbėjo V. Zelenskis.

Jis sakė nesuprantąs, dėl ko Rusija pasienyje su Ukraina sutelkė dešimtis tūkstančių karių ir taip dažnai rengia pratybas.

„Kokios pratybos? Jie juk sugeba viską, sako, kad turi galingą kariuomenę – kodėl būtent čia dabar (rengiamos) pratybos? Kodėl šioje teritorijoje? Kodėl prie šitų sienų? Jūs suprantate, kad tai yra rizika, kad visi reaguoja, tai yra tikrai pavojinga... Gali būti bet kokia provokacija. Didelė karių koncentracija yra tiesiog didelė rizika“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jis taip pat perspėjo Rusijos pusę negąsdinti ukrainiečių, pažymėjo, kad tai – beprasmiška, ir paragino pradėti dialogą.

„Todėl (reikia) konkretumo, esminių dalykų. Turite klausimų? Sėskime ir pasikalbėkime“, – sakė V. Zelenskis.

Prie Ukrainos sienų dešimtis tūkstančių karių sutelkusią Rusiją Vakarai kaltina rengiantis galimai invazijai į provakarietišką savo kaimynę ir pagrasino beprecedentėmis sankcijomis, jei įsiveržimas įvyks. Pati Maskva neigia turinti tokių planų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu Šakes kokiu Debilu buna

Nu Šakes kokiu Debilu buna portretas
Vienas Debilas rašo, kad - Sakartvrela Rusai subombardavo o kitas Debilas rašo, kad - Rusai suvare is visu savo kampu kariuomene prie Ukrainos. Aš stebiuos jusu durnumo. Škia USA gali Ukrainoje (o prieš tai Sakartvele) daryti spalvotas revoliucijas, gali kurstyti karus ir tt o Jusu (durniuku) manimu Rusija turetu tyleti tyliai kampe ? Jus visiški kvaišos. Štai todel JAV kaip nori taip ir sukioja vargše Lietuva.

TEGUL TAM IDIOTUI

 TEGUL TAM IDIOTUI portretas
JAV irodyneja. Su bambuku nera prasmes kalbeti, Minsko susitarimai tai parode. Tegul kalbasi tie, kurie ši bambuka išaugino.

ar

ar portretas
kremliaus troliai is Delfi persimete i Kauno diena?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių