V. Zelenskis sako kalbėjęs su E. Macronu apie jo vizitą į Kiniją

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pareiškė kalbėjęs su Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu) apie jo vizitą į Kiniją po to, kai Prancūzijos prezidento komentarai, kuriuos jis išsakė po šio apsilankymo, sulaukė kritikos Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

„Turėjau beveik pusantros valandos pokalbį su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu... Buvo aptarti neseniai įvykusio prezidento Macrono vizito į Kiniją rezultatai“, – parašė V. Zelenskis socialiniuose tinkluose.

Ukrainos valstybės vadovas taip pat pranešė papasakojęs E. Macronui apie padėtį fronte ir apie tolesnius ketinimus išlaisvinti visas ukrainiečių teritorijas.

„Taip pat aptarėme pasirengimą Vilniuje šių metų liepą įvyksiančiam NATO aukščiausiojo lygio susitikimui ir tikėtinus jo rezultatus, be kita ko, būtinybę Ukrainai gauti veiksmingas saugumo garantijas dar prieš mūsų šalies įstojimą į Aljansą. Dėmesio buvo skirta ir Ukrainos taikos formulės įgyvendinimui“, – parašė V. Zelenskis.

Prancūzijos prezidentas sukėlė sumaištį tarptautinėje bendruomenėje ir privertė Vakarų sąjungininkus pasipiktinti, kai po praėjusią savaitę įvykusios kelionės į Kiniją, kur jis susitiko su prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), paragino laikytis strateginės autonomijos kalbant apie Taivaną.

Praėjusį savaitgalį duotame interviu E. Macronas sakė, kad Europa neturėtų būti nei Vašingtono, nei Pekino sekėja, taip pat jai nederėtų įsitraukti į bet kokią eskalaciją dėl Taivano.

Šią savaitę, lankydamasis Amsterdame, Prancūzijos prezidentas neatsisakė savo prieštaringų komentarų, pareiškęs, kad būti JAV sąjungininku nereiškia būti vasalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Man jie abu ne vyrai o šiknos kamštukai

Saulius

Saulius portretas
Taigi aišku tu esi debilavas ar manai kad makronas šolcas nauseda duda scwabas bidonasyra europos demokratai europos tauta tai tu ligonis Nekišk tautos nes mes neprieko Gertiau apie unitazus parašyk ar kaip rusai žudė ukru vaikus ir valge iš bado ar kaip rusai su mediniais šautuvais kariauja ar kaip viena kita bombele meta bet vis nepataiko nes girti būna mums labai patinka tavo išprusimas rudnosiau

Rankas galetu

Rankas galetu portretas
Pora sprindziu zemiau nuleist,gal net susibendrautu,kai is tu kalbu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių