V. Žirinovskio partija išsirinko naują pirmininką – seksualiniu priekabiavimu kaltintą L. Sluckį

Rusijos įstatymų leidėjas, kurį kelios žurnalistės ir Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai buvo apkaltinusios seksualiniu priekabiavimu, penktadienį buvo išrinktas ultranacionalistinės Liberalų demokratų partijos pirmininku.

Rinkimai įvyko mirus ilgamečiam Kremliui palankios partijos lyderiui Vladimirui Žirinovskiui.

„Leonidas Sluckis vienbalsiai išrinktas 86-0 naujuoju LDPR pirmininku“, – sakoma partijos pranešime „Telegram“ programėlėje.

L. Sluckis, parlamento tarptautinių reikalų komiteto vadovas ir Maskvos derybininkų su Ukraina grupės aukšto rango narys, buvo vienintelis kandidatas į šį postą.

2018 metais kelios žurnalistės ir Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova apkaltino 54 metų L. Sluckį seksualiniu priekabiavimu ir netinkamu seksualiniu elgesiu.

Žurnalistės, tarp kurių buvo ir tuo metu BBC Rusų tarnyboje dirbusi Farida Rustamova, apkaltino L. Sluckį nepadoriais seksualiniais komentarais ir prisilietimais, taip pertraukdamos tylą tema, kuri Rusijoje iš esmės tebėra tabu.

Tuo metu L. Sluckis šiuos teiginius pavadino „pigia, žemo lygio provokacija“ ir atmetė juos kaip politinį išpuolį, kurį surengė jo priešai. Jis netgi teigė, kad skandalas „padidino mano rimtumą, o ne sumenkino jį“.

Vėliau parlamentinė etikos komisija reabilitavo jį ir jis liko eiti pareigas.

Penktadienį L. Sluckis sakė, kad partijos strategija „kažkiek keisis, bus daugiau dėmesio skiriama žmonėms, mūsų socialinės politikos stiprinimui“, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

LDPR turi 21 iš 450 vietų Valstybės Dūmoje – žemuosiuose parlamento rūmuose, gavusi 7,55 proc. balsų per parlamento rinkimus 2021 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių