Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų nuodytojams – mirties bausmė

2009-01-23 09:00

Didžiulę sumaištį Kinijoje sukėlę nelegalūs verslininkai nesulaukė teismo malonės. Du žmonės, kurie organizavo nuodingų pieno miltelių vaikams gamybą ir prekybą, vakar buvo nuteisti mirties bausme. Dar du byloje figūravę asmenys kalės iki gyvos galvos.

Skandalas dėl pieno miltelių, kuriuose buvo aptikta pavojingos medžiagos melamino, kilo praėjusių metų rugsėjį. Tuomet net 300 tūkst. naujagimių atsidūrė Kinijos ligoninėse, o šeši mažyliai mirė. Kiniški pieno milteliai vaikams buvo išimti iš prekybos daugelyje pasaulio šalių, o Kinijos įvaizdžiui suduotas stiprus smūgis.

Vėliau išaiškėjo, kad dėl to atsakinga didžiausia Kinijos vaikų maistelio gamintoja "Sanlu Group". Bendrovė bandė nuslėpti, jog pieno milteliai vaikams yra nuodingi. Mat dėl melamino pieno produktai atrodė riebesni.

"Sanlu Group" vadovė Tian Wenhua pripažino kaltinimus gaminus ir pardavinėjus pavojingą produktą ir vakar buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos bei sumokėti 20 mln. juanių (apie 7,7 mln. litų) baudą. Bendrovė "Sanlu Group", nors bankrutavo, sulaukė 50 mln. juanių (19,5 mln. litų) baudos.

Dar griežtesnės bausmės sulaukė raguočių fermos savininkas Zhang Yujunas ir pieno prekiautojas Geng Jinpingas. Jie buvo nuteisti mirties bausme. Prokurorai įrodė, kad Zhang Yujunas įsteigė nelegalią gamyklą, kurioje gamino nuodingus pieno miltelius, o Geng Jinpingas pavojingą produktą platino po visą šalį.

Dar šeši žmonės, tarp jų trys "Sanlu Group" vadovai, buvo nuteisti nuo 5 iki 15 metų kalėjimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų