Vakarų Afrikoje viešintis Turkijos prezidentas atvyko pirmo vizito į Mauritaniją

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), lydimas verslininkų, trečiadienį atvyko savo pirmo vizito į Mauritaniją, kurioje turėtų pasirašyti keletą bendradarbiavimo sutarčių.

Kelionę po keturias vakarų Afrikos šalis pradėjęs Turkijos lyderis siekia didinti augančią savo šalies įtaką šiame žemyne, prisidedant prie energetikos ir statybų projektų.

Tiesiai iš Alžyro atvykusį Turkijos lyderį oro uoste pasitiko Mauritanijos prezidentas Mohamedas Ould Abdel Azizas (Mohamedas Uld Abdel Azizas). Pirmiausia prezidentai turėjo vykti į prezidentūrą pasirašyti sutarčių, o vėliau buvo numatyti bendri pietūs.

Iš Nuakšoto R. T. Erdoganas vyks į Senegalą - daugiau gyventojų turinčią liberalesnę Mauritanijos kaimynę,  o iš jos penktadienį leisis į Malį.

2014 metais Turkijos prezidentu tapęs R. T. Erdoganas Europoje dėl įtemptų santykių pasirodo nedažnai, tačiau vis dažniau vyksta vizitų į Afrikos šalis.

Afrikoje šiuo metu Turkija yra atidariusi 41 ambasadą, nors 2009 metais jų buvo tik 12. Ilgainiui Ankara norėtų įsteigti savo  diplomatines atstovybes visose 54 žemyno šalyse, praneša valstybinė žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių