Vakcinos „Sputnik V“ kūrėjai reikalauja Europos vaistų agentūros atsiprašymo

Rusiškos „Sputnik V“ vakcinos kūrėjai pareikalavo ES vaistų reguliuotojų atsiprašymo, nes aukšto rango pareigūnė perspėjo ES valstybes nares neskubėti tvirtinti šio skiepo, palygindama tai su „rusiška rulete“.

Kelios ES šalys jau pradėjo platinti „Sputnik V“ vakciną, nors ES ji dar nėra patvirtinta. Tokį žingsnį griežtai sukritikavo Europos vaistų agentūros (EVA) valdybos pirmininkė Christa Wirthumer-Hoche.

„Reikalaujame viešo EVA pareigūnės Christos Wirthumer-Hoche atsiprašymo už jos neigiamus komentarus apie ES valstybių tiesioginį „Sputnik V“ tvirtinimą“, – sakoma oficialioje vakcinai skirtoje „Twitter“ paskyroje.

„Jos komentarai verčia kelti rimtus klausimus apie galimą politinį kišimąsi į tebevykstantį EVA vertinimą“, – teigia vakcinos kūrėjai, pridurdami, kad rusiška vakcina yra patvirtinta 46-ose šalyse.

Praeitą savaitę Amsterdame įsikūrusi EVA pradėjo „Sputnik V“ vakcinos „tęstinę peržiūrą“, kurią užbaigus organizacija spręs dėl vakcinos tvirtinimo ES.

Tuo tarpu Vengrija jau patvirtino „Sputnik V“ vakciną ir pradėjo ja skiepyti šalies gyventojus, o Čekija ir Slovakija užsisakė šios vakcinos dozių ir teigė nelauksiančios EVA patvirtinimo.

Paklausta apie galimybę Austrijai imtis tokio sprendimo, Ch. Wirthumer-Hoche Austrijos televizijai ORF pareiškė: „Tai galima palyginti su rusiška rulete.“

Rusija teigia galinti suteikti ES 50 mln. „Sputnik V“ dozių, kai tik vakcina bus patvirtinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnikui Anonimui

Vatnikui Anonimui portretas
Pas jus turi omeny? Novichok dar toks irgi yra.

Anonimas

Anonimas portretas
pas juos dar gera covi vak

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Kas gali garantuoti, kad į rusšką vakciną nebus įlašinta ir ,,Novičioko"? Pasikėsinimas į Navalną tai patvirtina.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių