Pereiti į pagrindinį turinį

Velykų ugnis apkeliavo pasaulį

2009-04-20 09:00
Velykų ugnis apkeliavo pasaulį
Velykų ugnis apkeliavo pasaulį / "Reuters" nuotr.

Tikinčiųjų pasaulyje šventė. Naktį į sekmadienį viso pasaulio stačiatikiai iškilmingomis pamaldomis sutiko pagrindinę krikščionių šventę – Velykas.

Rusijoje pagrindinės Velykų pamaldos, kaip įprasta, vyko sostinės Kristaus Išganytojo šventovėje. Joms vadovavo Maskvos ir visos Rusios patriarchas Kirilas, išrinktas šių metų pradžioje. Iš viso Kristaus Išganytojo šventovėje per pamaldas susirinko daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, patekti ten buvo galima tik su specialiu patriarchijos kvietimu.

Iki pamaldų pradžios į Maskvą buvo atvežti šviestuvai, uždegti palaimintąja ugnimi Kristaus kapo bažnyčioje Jeruzalėje. Nuo šio šviestuvo patriarchas užsidegė savo žvakę, paskui kiti dvasininkai taip pat užsidegė žvakes ir perdavė jas dalyvaujantiems pamaldose.

Panašios ceremonijos vyko ir kituose pasaulio kraštuose. Pagal senąjį Julijaus kalendorių Velykas švenčia rusų, gruzinų, bulgarų, serbų, graikų ir kitos Stačiatikių bažnyčios, taip pat armėnų Šv. Grigaliaus bažnyčia, koptų, Etiopijos ir kai kurios kitos Rytų krikščionių bažnyčios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų