Venecija kviečia turistus sugrįžti

Venecijos meras Luigis Brugnaras paragino turistus po pragaištingų potvynių sugrįžti į lagūnos miestą. Lankytojų skaičius sumažėjo, sakė jis savaitgalį prasidedant Venecijos karnavalui.

Kartu jis pridūrė, jog „šio karnavalo teigiama pusė yra ta, kad yra mažiau žmonių“. Anot jo, net ir paskutinę akimirką galima užsisakyti numerį viešbutyje – o tai paprastai karnavalo dienomis neįmanoma. Potvynio vaizdai sudarė įspūdį, kad Venecija sunaikinta. „Miestas visiškas atstatytas, jis dar gražesnis nei anksčiau“, – kalbėjo L. Brugnaras žurnalistams iš užsienio.

Potvynis lapkričio 12-ąją užtvindė beveik visą istorinį Venecijos centrą ir tęsėsi kelias dienas. Nuo tada viešbučiai skundžiasi dėl sumažėjusio lankytojų skaičiaus ir klaidinančios informacijos. Prie potvynio dar prisidėjo ir koronavirusas, sumažinęs Kinijos turistų skaičių.

Tačiau ne visi yra dėl to nelaimingi - miestas yra vienas populiariausių turistų traukos centrų ir paprastai skundžiasi dėl didžiulių žmonių srautų. Istorinį miesto, kuriame gyventojų skaičius nuolat mažėja ir kuriame šiandien gyvena tik apie 50 000 žmonių, centrą kasmet aplanko 30 mln. turistų. Daugelis jų nelieka nakvoti.

Venecija iki 1797 metų, kai į ją įžengė Napoleonas, buvo Venecijos Respublikos sostinė ir tada su 180 000 gyventojų buvo vienas didžiausių Europos miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių