Vengrija dėl Suomijos stojimo į NATO paraiškos ratifikavimo spręs kovo gale

Vengrija kovo 27-ąją balsuos dėl Suomijos prašymo prisijungti prie NATO ratifikavimo, penktadienį pranešė Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas (Zoltanas Kovačas).

„Balsavimas parlamente vyks kovo 27 dieną“, – „Twitter“ žinutėje teigė Z. Kovacsas.

Valdančioji „Fidesz“ partija „remia Suomijos stojimą į NATO“, sakė jis.

Maskvai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, praėjusių metų gegužę Suomija ir Švedija pateikė prašymą prisijungti prie Vakarų aljanso, atsisakydamos dešimtmečius gyvavusios karinio neprisijungimo politikos.

Šiuo metu Turkija ir Vengrija yra vienintelės NATO narės, kurios dar neratifikavo Šiaurės šalių prašymų, kuriems turi pritarti visos esamos Aljanso narės.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) penktadienį paprašė savo parlamento balsuoti dėl Suomijos prašymo prisijungti prie NATO.

Švedų ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas) antradienį pripažino, jog tikimybė, kad Suomija įstos į NATO anksčiau nei Švedija, pastarosiomis savaitėmis smarkiai išaugo, tačiau pažymėjo, kad prisijungimas yra tik laiko klausimas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Nesuprantu ko NATO laukia, jie visais diplomatiniais būdais padaryčiau, kad jie negautų jokio finansavimo is Europos

Anonimas

Anonimas portretas
Niekur nedings klounas,kai pinigučių nori,anksčiau ar vėliau,sutiks..jau ir taip nuvarė Vengriją į žemuma s visais klausimais

Purmaliai

Purmaliai portretas
Šita guliasa pati reikia išmesti iš NATO ir Europos sąjungos !
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių