Pereiti į pagrindinį turinį

Versija: britų žvalgybininką nužudė sekso partneris

2010-08-26 17:35
Mįslė: nužudyto G.Williamso namuose policija nerado nei įsilaužimo, nei apiplėšimo pėdsakų.
Mįslė: nužudyto G.Williamso namuose policija nerado nei įsilaužimo, nei apiplėšimo pėdsakų. / "Reuters" nuotr.

Žvalgybininką, kurio kūnas šią savaitę buvo rastas Londone, galėjo nužudyti jo sekso partneris, teigia Didžiosios Britanijos žiniasklaida.

Slaptas homoseksualas

Pasak laikraščio "The Sun", 31 metų Garethas Williamsas buvo slaptas transvestitas ir homoseksualas. Leidinio duomenimis, jis dažnai susitikinėdavo su vyras Londono gėjų mekoje "Vauxhall Cross".

Kaimynė Laura Houghton pasakojo, kad G.Williamso buto langai visuomet būdavo uždaryti, užuolaidos užtrauktos. Manoma, kad jis labai stengėsi slėpti savo neįprastą asmeninį gyvenimą, nes galėjo tapti šantažo auka.

Policija nusprendė patikrinti G.Williamso butą, nes vyras jau kelias dienas niekur nesirodė. Jo irstantis kūnas buvo rastas vonioje, sukištas į didelį sportinį krepšį. Paaiškėjo, kad čia jis išgulėjo dvi savaites.

Ant stalo gulėjo velionio mobilusis telefonas ir keletas SIM kortelių. Patikrinę jas, pareigūnai aptiko palydovų paslaugų agentūros telefono numerį. Be to, bute rasta pornografinės medžiagos ir moteriška suknelė, dydžiu tinkanti šeimininkui.

Pasmaugė arba nunuodijo?

Tikslios mirties priežasties nustatyti kol kas nepavyko. Pareigūnai prasitarė, kad peilio dūrių ant kūno nerado. Manoma, kad jis galėjo būti pasmaugtas arba nunuodytas. Įminti mįslę padės kūno ekspertizė.

G.Williamsas turėjo matematiko išsilavinimą. 2000 m. jis nusprendė tęsti aukštosios matematikos studijas, bet po metų neišlaikė egzamino, metė mokslus ir išėjo dirbti į žvalgybos bazę Čeltneme, Glosteršyro grafystėje. Čia jis ėjo vidutines pareigas.

Pastaruoju metu G.Williamsas gyveno Londone netoli žvalgybos tarnybos MI-6 būstinės. Čia jis atliko metų stažuotę, kuri būtų baigusis rugsėjį. Po to vyras turėjo grįžti atgal į Čeltnemą.

Pats įsileido žudiką

Didžiosios Britanijos policija, be asmeninių motyvų, taip pat svarsto versiją, kad G.Williamsą galėjo nužudyti užsienio agentai. Bet šios dvi versijos gali būti susijusios, nes kitų šalių šnipai neretai bando išgauti slaptos informacijos, užmezgę romantinius santykius su informatoriumi.

Įsilaužimo pėdsakų nužudytojo bute pareigūnai nerado. Tai reiškia, kad jis pats įsileido žudiką ir buvo su juo pažįstamas. Apiplėšimo pėdsakų taip pat nerasta.

Specialiosios tarnybos nerimauja, kad žudikas galėjo pavogti slaptos informacijos, saugomos nešiojamame kompiuteryje arba MP3 grotuve. G.Williamsas žvalgyboje dirbo šifruotoju ir dažnai pasiimdavo darbo namo.

Rusiškas pėdsakas

Tirdami šią mįslingą žmogžudystę, pareigūnai aptiko ir rusišką pėdsaką. Jo butas, esantis viršutiniame namo aukšte, veikiausiai priklauso specialiosioms tarnyboms, o daugiabutis – įtartinai privačiai bendrovei "New Rodina", užregistruotai Mergelių salose.

"New" angliškai reiškia "nauja", o "rodina" rusiškai – "tėvynė".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų