Visame pasaulyje suleista daugiau nei šeši milijardai vakcinų nuo COVID-19 dozių

  • Teksto dydis:

Oficialiais šaltiniais, iki trečiadienio ryto visame pasaulyje buvo suleista daugiau nei šeši milijardai vakcinų nuo koronaviruso.

Vakcinacija pasiekė tolygų ritmą, suleisti šeštąjį milijardą užtruko 29 dienas, tai vyko beveik tokiu pat greičiu, kaip ir leidžiant ketvirtąjį ir penktąjį milijardą (atitinkamai per 30 ir 26 dienas). Prireikė maždaug 140 dienų, kol žmonėms buvo suleistas pirmas milijardas dozių.

Beveik 40 proc. (2,18 milijardo) šeštojo milijardo dozių panaudota Kinijoje. Indija (826,5 mln.) Ir Jungtinės Valstijos (386,8 mln.) įeina į šalių trejetą, kurios administravo daugiausia skiepų.

Tarp šalių, kuriose gyvena daugiau nei milijonas žmonių, pirmauja Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) – 198 dozės 100-ui gyventojų ir daugiau nei 81 proc. visiškai paskiepytų gyventojų. Antras yra Urugvajus – 175 dozės 100-ui gyventojų, po jo eina Izraelis (171), Kuba (163), Kataras (162) ir Portugalija (154). Kai kurios iš šių šalių, įskaitant Izraelį, JAE ir Urugvajų, pradėjo skiepyti papildomai, kad prailgintų visiškai vakcinuotųjų imunitetą.

Nors dauguma skurdesnių šalių irgi pradėjo skiepijimą, aprėptis išlieka labai nevienoda, vis dėlto pastarosiomis savaitėmis injekcijų padaugėjo, kai turtingesnės šalys paaukojo vakcinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Dėl to ir padidėjo susirgimų, kad tek skiepu suleista
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių