Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietija prognozuoja, kad į šalį iš Baltarusijos mėgins patekti dar tūkstančiai migrantų

2021-11-03 16:45

Rytinė Vokietijos Brandenburgo žemė prognozuoja, kad ateinančiomis savaitėmis jos sieną iš Lenkijos teritorijos kirs tūkstančiai neteisėtų migrantų, iš pradžių atvykusių į šią šalį iš Baltarusijos.

Scanpix nuotr.

Brandenburgo vidaus reikalų ministras Michaelas Stuebgenas sakė šios žemės parlamentui Potsdame, kad Latviją, Lietuvą ir Lenkiją jau pasiekę migrantai gali patraukti Vokietijos link. „Turime numanyti, kad dauguma šių žmonių ateinančiais mėnesiais atvyks į Vokietiją“, – teigė jis.

Anot M. Stuebgeno, į Baltarusiją toliau plūsta migrantai, siekiantys kirsti išorines ES sienas, tačiau jis pridūrė negalįs pateikti patikimų skaičių.

Berlyne Andreasas Rosskopfas iš policijos sąjungos GdP teigė, kad šiuo metu neplanuojama įvesti papildomą sienų kontrolę. „Dabartinė migracijos padėtis yra tikrai rimta, tačiau ji išlieka gerokai nutolusi nuo situacijos, kurią stebėjome per masinę migraciją 2015 metais“, – sakė jis.

Atsižvelgiant į tai, kad pasienyje su Lenkija kasdien užfiksuojama po 120-280 neteisėtų bandymų patekti į šalies teritoriją, nebūtų galima pateisinti kišimosi į ES judėjimo laisvę, pridūrė A. Rosskopfas.

Federalinė vidaus reikalų ministerija Berlyne nurodė, kad A. Rosskopfas ir vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis surengė konsultacijas dėl šio klausimo ir laikėsi bendros nuomonės.

Vokietija jau kurį laiką stebi didelius neteisėtų bandymų patekti į šalį iš Baltarusijos teritorijos skaičius. Vokietijos federalinė policija, kuri prižiūri šalies išorines sienas, nurodė, kad vien praėjusią savaitę neįleido 597 migrantų, kilusių daugiausiai iš Irako, Sirijos, Irano ir Afganistano.

ES šalių vyriausybės kaltina Vakarų nepripažįstamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus prie išorinių ES sienų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų