Vokietija skelbia apie griežtesnius patikrinimus dėl COVID-19 pasienyje

Vokietija griežtina atsitiktinius patikrinimus dėl koronaviruso palei savo sausumos sieną, kad patikrintų, ar jie turi neigiamą testo rezultatą, antradienį paskelbė vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis).

„Nepriklausomai nuo to, iš kur atvykstate – iš Lenkijos, Prancūzijos ar Danijos – visi turėtų tikėtis būti patikrinti“, – žurnalistams sakė H. Seehoferis.

Atsitiktinius patikrinimus planuojama atlikti transporto priemonei įvažiavus į Vokietijos teritoriją, 30 km zonoje, nurodė ministras.

Tai reiškia, kad niekas nebus išsiųstas atgal, jei pažeis taisykles, bet policija galės skirti baudas asmenims, neturintiems COVID-19 testo neigiamo atsakymo ar prieš įvažiavimą į šalį neužpildžiusiems internete tam tikros registracijos formos.

Visi, atvykstantys iš „didelės rizikos“ zonų, tokių kaip Prancūzija, atvykę taip pat privalės karantinuotis.

Pasienyje su Čekija, smarkiai paveikta užkrečiamesnių koronaviruso atmainų, policija tęs sistemingus patikrinimus, kai stabdomas kiekvienas automobilis ir pareigūnai gali neįleisti jo į šalį, pridūrė ministras.

H. Seehoferis paskelbė, kad atsižvelgiant į didelį sergamumą Čekijoje ir šioje šalyje vyraujančias viruso atmainas griežti patikrinimai bus pratęsti dar 14 dienų.

Tačiau Vokietija sistemingai nebestabdys kiekvieno automobilio, atvykstančio iš Austrijos Tirolio regiono, kur padėtis „reikšmingai pagerėjo“, pridūrė ministras.

Nuo antradienio lėktuvais į Vokietiją atvykstantys žmonės taip pat privalo dar prieš skrydį pateikti COVID-19 testo neigiamą rezultatą, nepriklausomai nuo teritorijos, iš kurios atvyksta.

Priemonės sugriežtintos Vokietijai stengiantis lėtinti užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimą, kurstomą naujų, užkrečiamesnių viruso atmainų. Ekspertai įspėja, jog vakcinavimo tempas vis dar pernelyg mažas, kad būtų užgniaužta trečioji pandemijos banga.

Vyriausybės pareigūnai ne kartą ragino vokiečius per Velykų atostogas likti namie ir reiškė susirūpinimą dėl Ispanijos Maljorkos saloje atostogaujančių vokiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių