Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietija: Venesuelos prezidentas savo šalį pavertė įkaite

2017-03-31 22:23
BNS inf.

Vokietija apkaltino Venesuelos prezidentą, kad šis, kovodamas su parlamentu, laiko savo šalies gyventojus „įkaitais“.

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / Reuters nuotr.

Venesuelos Aukščiausiasis Teismas, kurio dauguma narių yra prezidento Nicolaso Maduro (Nikolaso Maduro) šalininkai, atėmė likusius įgaliojimus iš parlamento ir tuo sukėlė kritiką tarptautiniu mastu.

Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) penktadienį paragino „grįžti prie demokratijos principų ir valdžių atskyrimo“.

„Netoleruotina tai, kaip prezidentas Maduro daro savo šalies gyventojus savo paties ambicijų įkaitais“, – sakė jis žurnalistams Berlyne.

Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy (Marianas Rachojus) tviteryje pareiškė, kad „valdžių atskyrimui žlugus, žlunga ir demokratija“. Jis pabrėžė palaikąs „laisvę, demokratiją ir įstatymų viršenybę Venesueloje“.

Tuo tarpu Amerikos valstybių organizacija (OAS) penktadienį sušaukė pasitarimą dėl krizės Venesueloje, kurios Aukščiausiasis Teismas atėmė įstatymų leidybos įgaliojimus iš opozicijos kontroliuojamos Nacionalinės Asamblėjos.

OAS generalinis sekretorius Luisas Almagro (Luisas Almagras) paprašė nuolatinius šio regiono organizacijų atstovus susitikti ir atlikti „kolektyvinį padėties vertinimą“ bei nuspręsti, kaip elgtis toliau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų