Vokietijoje suimtas vyras, pardavinėjęs dronų dalis Rusijai

Vokietijoje suimtas verslininkas, įtariamas pardavęs Rusijai komponentų, naudojamų karinėje įrangoje, įskaitant bepiločius orlaivius, kuriuos Maskvos kariuomenė šiuo metu naudoja Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė prokurorai.

Neįvardytas įtariamasis iš vidurio Vokietijos Kaselio miesto kaltinamas 2022 ir 2023 metais į Rusiją eksportavęs įvairių elektroninių komponentų, lėktuvų modelių variklių ir kitų prekių.

Prekės į Sankt Peterburgą buvo pristatomos per tarpinę bendrovę Honkonge, taip siekiant išvengti ES sankcijų, sakoma Frankfurto prokurorų pranešime.

Pasak jų, tai yra įprastiniai dronų „Orlan 10“ komponentai ir tokius dronus „naudoja Rusijos ginkluotosios pajėgos... vykdančios agresyvų karą prieš Ukrainą“.

Įtariamasis taip pat kaltinamas neteisėtai per Honkongą į Rusiją eksportavęs dvi transporto priemones, taip pat pažeisdamas ES sankcijas. Apskaičiuota, kad bendra prekių vertė – du milijonai eurų.

Vyras buvo sulaikytas trečiadienį, o šešeriose patalpose buvo atliktos kratos, pranešė prokurorai.

Dar prieš invaziją į Ukrainą 2022 metų vasarį Europos Sąjunga įvedė sankcijas Rusijai po 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

Tarp jų buvo ir draudimas eksportuoti „dvejopos paskirties prekes ir technologijas“, kurios gali būti naudojamos ir kariniais, ir civiliniais tikslais.

Šiais metais Vokietijoje buvo suimti keli įtariamieji dėl karinių komponentų pardavimo Rusijai, tvyrant nuolatiniam nerimui, kad Rusijos ginklų gamintojai naudojasi spragomis, kad apeitų sankcijas.

Atskiroje byloje rugpjūtį buvo suimtas Vokietijos ir Rusijos pilietis, kuris pardavinėjo Rusijai detales, naudojamas dronuose „Orlan 10“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dožili

Dožili portretas
Vagšai vata Europoj izgojais pavirto

Pakrante

Pakrante portretas
Prisizaide krutas veikėjas !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių