Vokietijos gynybos ministras brigadai Lietuvoje ketina užsakyti 35 tankus „Leopard“

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius, anot žiniasklaidos, ketina užsakyti dar 35 kovinius tankus Lietuvoje planuojamai dislokuoti Bundesvero brigadai. Ministras pirmadienį informavo Bundestago Biudžeto komitetą, kad ketina užsakyti naujausios A8 modifikacijos tankus „Leopard 2“, pranešė laikraštis „Die Welt“, tačiau šaltinio nenurodė.

Iki šiol užsakyta tik 18 tankų, kad būtų kompensuoti atitinkami perdavimai Ukrainai. „Leopard 2“ pristatymo laikas yra maždaug dveji metai. Planuojama, kad naujoji brigada oficialiai bus aktyvuota 2025 m. ir vėliausiai 2027 m. pasieks pilną operacinį pajėgumą.

Vokietijos gynybos ministerija atsisakė pakomentuoti laikraščiui pranešimą, motyvuodama konfidencialumu.

Biudžeto komiteto narys Ingo Gädechensas sakė, kad toks kovinių tankų užsakymas būtų „teisingas žingsnis“. Tačiau esą kol kas nėra aiškus finansavimas. „Remiantis dabartine informacija, Bundesveras šiam užsakymui papildomai negaus nė cento, todėl turės taupyti kitur, – pažymėjo politikas. – Tačiau erdvės gynybos biudžete nėra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kutūzovas \\\\\.../////

Kutūzovas  \\\\\...///// portretas
Per II pas.karą irgi maršalas Budijonas šoko prieš vokiečių tankus ant žirgų su kardais,o šiame kare tankai tolygu Budijono kuinams,bet kaip kitaip pinigus nurašysi.

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
tie tankai su bokšteliais?,ne bus kaip su "BOXERIAIS",važiuoja bet nešaudo,bet privalumas jie "yra" bet jų nesimato,vot tai maskuotė,tik pinigai kažkaip netikėtai tam laužui išgaravo ir visiems gerai.

Onė

Onė portretas
Įdomu ,kam tie tankai,čia kasčiūnui reikalinga.???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių