Vokietijos gynybos ministrė apsilankė Bagdade: laukia sunkus sprendimas

Vokietijos gynybos ministrė Annegreta Kramp-Karrenbauer antradienį derėsis ir spręs klausimą, ar Vokietija turėtų tęsti misiją Irake.

Pirmadienio vakarą A. Kramp-Karrenbauer atvyko į Bagdadą. Ten ji planuoja dalyvauti keliuose politiniuose susitikimuose, taip pat derybose dėl kelių civilinių projektų, kuriais siekiama stabilizuoti nuo kovos prieš „Islamo valstybę“ vis dar mėginančią atsigauti šalį.

Vokietijos gynybos ministrė taip pat planuoja išsiaiškinti Vokietijos misijos Irake perspektyvas. Vokietijos saugumo operacijos laikotarpis jau pasibaigs spalio 31 dieną, tad Vokietijos vyriausybė privalės padaryti sunkų sprendimą ir nutarti, ar misijos Irake terminas turėtų būti pratęstas. A. Kramp-Karrenbauer pasisako už mandato, pagal kurį Vokietijos pajėgos dalyvauja tarptautinėje su „Islamo valstybe“ kovojančioje misijoje, pratęsimą.

Jordanijoje, per pirmadienį įvykusį pirmąjį Vokietijos gynybos ministrės vizitą į užsienį, A. Kramp-Karrenbauer pažymėjo, kad „Vokietijos indėlis kovoje prieš „Islamo valstybės“ terorizmą regione“ yra labai svarbus.

Nuo to laiko, kai 2017 metų gruodį „Islamo valstybės“ kariškiai buvo išvaryti iš Irako, šalies saugumo būklė gerokai pagerėjo, ypač sostinėje Bagdade. Vis dėlto šalyje vis dar kai kur yra karinės grupuotės telkinių.

Irakas dabar įsitraukęs ir į konfliktą tarp JAV ir Irano, nes JAV pajėgos – svarbios vyriausybės Bagdade šalininkės, bet Irako santykiai su kaimyniniu Iranu yra taip pat geri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Vokietijoje jau nebeliko vyrų karo ministrų ? Guderianas ir Halderis vartosi kapuose iš pasišlykštėjimo....be sijono jau Vokietijoje negali vadovauti kariuomenei, tokius vokiečius dabar net kokie latviai nugalėtų...

ANKOS

ANKOS portretas
PULEMIOTCISOS SEKEJOS,,NU DURNYNA KOMUNISTAI DARE LT,,IR VOKIETIJOJ,,KAZKOKIOS BOBSES KARO MINISTRES,,,TFUUUUUU

Mirk is juoko

Mirk is juoko portretas
Ka sionistai paskiria GINYBOS MINISTRAIS :D kazkokia akusere, visai kaip buvo durniu laive su Rasele pulemiotcisa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių