A. Merkel mini 65 metų sukaktį: pasveikino ir G. Nausėda

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel trečiadienį sueina 65 metai. Tačiau laiko atokvėpiui ji vargu ar turės: 14 metų Vokietijos vyriausybei vadovaujanti kanclerė ir toliau laikoma viena galingiausių ir įtakingiausių pasaulio politikių. Pastaraisiais metais jai teko išgyventi ne vieną krizę: finansų, euro, migracijos ir įvairias krizes koalicijoje.

 

 

Dabar A. Merkel tenka kovoti ir su savo sveikatos krize. Pastaruoju metu ji per tris savaites triskart viešumoje patyrė smarkius drebulio priepuolius. Tačiau iki šiol kanclerei vis dar pavyksta krizes įveikti sustiprėjusiai.

Savo sveikatos krizę ji sprendžia pragmatiškai. Praėjusią savaitę šalyje lankantis Danijos premjerei Mettei Frederiksen, o antradienį ir Moldovos ministrei pirmininkei Majai Sandu, ji su viešniomis valstybių himnų klausėsi sėdėdama – būtent skambant himnams, A. Merkel ištikdavo drebulys. Todėl ji spjovė į protokolą, kad nerizikuotų nauju priepuoliu.

Neseniai kanclerė pareiškė esanti tvirtai įsitikinusi, kad yra pajėgi dirbti. Paklausta apie savo 65-ąjį gimtadienį, politikė teigė suvokianti, „kad žmogus vis sensta“. „Netampi jaunesnis. Tačiau tampi labiau patyręs. Galbūt. Viskas turi savo gerų pusių“, – sakė A. Merkel.

A. Merkel Vokietijos federalinės kanclerės pareigas eina nuo 2005 metų lapkričio. Ji yra pareiškusi, kad tai paskutinioji jos kadencija politikoje.

G. Nausėda pasveikino A. Merkel gimimo dienos proga

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino A. Merkel gimimo dienos proga.

Šalies vadovas pabrėžė, kad šią progą A. Merkel pasitinka pelniusi savo šalies žmonių, bendražygių ir visos Europos pagarbą ir pasitikėjimą.

Prezidentas savo ir visų Lietuvos žmonių vardu Vokietijos kanclerei palinkėjo kuo geriausios kloties, stiprybės ir sveikatos, ginant šalies piliečių ir visų europiečių interesus, o visiems Vokietijos žmonėms – vienybės ir taikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vok.

Vok. portretas
Laukiam ... ; (

NUOTRAUKA

NUOTRAUKA portretas
O laidotuvės - kitą savaitę?.. :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių