Vokietijos teisėsauga „Facebook“ skyrė 2 mln. eurų baudą

Vokietijos teisėsauga skyrė „Facebook“ 2 mln. eurų baudą už pateiktą neteisingą informaciją apie neteisėto turinio socialiniame tinkle mastą, praneša „Reuters“.

Vokietijos teisingumo ministerija paskelbė, kad „Facebook“ pateikė nepilną informaciją apie skundus dėl neteisėto turinio socialiniame tinkle ir taip pažeidė skaidrumo įstatymus.

Pagal Vokietijos skaidrumo internete įstatymus, socialiniai tinklai privalo pateikti gautų skundų dėl netinkamo turinio skaičių. Vokietijos teisėsauga kaltina „Facebook“ paviešinus ne visus skundus.

„Tai sukūrė iškraipytą vaizdą apie neteisėto turinio socialiniame tinkle mastą ir tai, kaip „Facebook“ tvarkosi su juo. Pateiktoje informacijoje yra tik dalis skundų dėl netinkamo turinio“, – sakoma Teisingumo ministerijos pranešime.

„Facebook“ tvirtino pernai metų liepos-gruodžio mėnesiais Vokietijoje gavęs tik 1 048 skundus dėl neteisėto turinio socialiniame tinkle. Tuo tarpu „Twitter“ ir „Youtube“ paskelbė per metus sulaukę gerokai virš ketvirčio milijono skundų.

Vokietijoje galioja vieni griežčiausių pasaulyje privatumą užtikrinantys ir neapykantos kurstymą draudžiantys įstatymai. Socialinių tinklų kontrolė šalyje taip pat griežtesnė nei daugelyje kitų pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių