Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos užsienio reikalų ministras ragina Rusiją ištirti A. Navalno apnuodijimą

2020-09-02 15:55

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas paragino Rusiją atlikti skaidrų tyrimą dėl Aleksejaus Navalno apnuodijimo, praneša agentūra „Reuters“.

Heiko Maasas
Heiko Maasas / EPA-ELTOS nuotr.

„Mes griežčiausiai smerkiame šį išpuolį“, - sakė H. Maasas trečiadienį Berlyne. Anot jo, įrodyta, kad Kremliaus kritikas buvo apnuodytas chemine kovine medžiaga. Todėl svarbu, kad būtų nustatyti ir patraukti atsakomybėn su tuo susiję asmenys.

Popiet į Užsienio reikalų ministeriją vėl iškviestas Rusijos ambasadorius Berlyne, kad jam dar kartą tai būtų „aiškiai pareikšta“.

„Mes dabar nedelsdami tam numatytais kanalais informuosime ir partnerius ES bei NATO“, - paskelbė H. Maasas. Ateinančiomis dienomis bus kartu tariamasi, „kaip reaguosime mes Europoje“. Ministras pridūrė: „Mes spręsime atsižvelgdami ir į tai, kaip elgsis Rusija“. Vyriausybė Maskvoje esą pati turėtų turėti rimtą interesą palaikyti gerus santykius su savo kaimynais Europoje. Dabar tam tinkamas metas.

Prieš tai Vokietijos vyriausybė pranešė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas „Novičiok“ grupei priklausančia nervus paralyžiuojančia kovine medžiaga.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų