Pereiti į pagrindinį turinį

V.Putinas gelbėja savo prestižą

2013-02-08 23:59

Iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių likę paskutiniai metai prasidėjo triukšmingu atstatydinimu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pašalino iš posto vieną aukštą šalies Olimpinio komiteto pareigūną dėl per ilgai užsitęsusių darbų, statant šuolių su slidėmis kompleksą, kuris bus naudojamas per 2014 m. Sočio žiemos olimpiadą.

Rusijos olimpinio komiteto pirmininko pavaduotojas Achmedas Bilalovas buvo atleistas kitą dieną po to, kai V.Putinas asmeniškai pasiteiravo, kas atsakingas, kad nuo 2011 m. statomame komplekse, kuris turi būti baigtas šių metų liepą, vilkinami darbai.

"Olimpinio komiteto viceprezidentas kuruoja tokias statybas ir šitaip jas vilkina? Šaunuoliai! Gerai dirbate", – trečiadienį ironizavo V.Putinas.

"Buvo priimtas sprendimas dėl pašalinimo iš pareigų", – vicepremjeras Dmitrijus Kozakas sakė žurnalistams kitą dieną po prezidento išsakytos kritikos.

A.Bilalovas neteks ir bendrovės "Šiaurės Kaukazo kurortai" direktorių tarybos pirmininko pareigų.

V.Putinas piktinosi ir tuo, kad dėl darbų vilkinimo šuolių su slidėmis komplekso kaina išsipūtė nuo pirminių 1,2 mlrd. iki 8 mlrd. rublių, o pagrindinė išlaidų našta tenka bankui "Sberbank Rossii", kurio kontrolinis akcijų paketas priklauso valstybei.

Sočio olimpinės žaidynės prasidės 2014 m. vasario 7 d. Iki jų likus lygiai metams, V.Putinas vakar asmeniškai surengė inspekciją olimpiniuose objektuose. Pasak apžvalgininkų, Sočio olimpiada Rusijos prezidentui yra asmeninio prestižo reikalas, todėl bet kokie nesklandumai, vilkinimai ir skandalai kerta jo įvaizdžiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų