Žiniasklaida: JAV gavo duomenų, kad Rusijos atsitraukimas nuo Ukrainos – tyčinė apgaulė

  • Teksto dydis:

JAV pareigūnai gavo informacijos iš žvalgybos, kad Rusijos paskelbtas karinis atsitraukimas nuo Ukrainos sienos buvo tyčinė apgaulė siekiant suklaidinti JAV ir kitas pasaulio valstybes, skelbia „The Washington Post“.

Kaip teigiama, tokią žinią ketvirtadienį pranešė keturi pareigūnai, prezidentui Joe Bidenui perspėjus, kad Kremlius surengs ataką artimiausiomis dienomis.

Optimizmas, kad pavyks išvengti konflikto, kilo praėjus kelioms dienoms, kai Rusijos lyderiai signalizavo, kad patrauks daugiau nei 150 tūkst. karių, kuriuos jie sutelkė prie Ukrainos sienos.

„The Washington Post“ duomenimis, prie šio pranešimo Kremlius pateikė sukurtus vaizdo įrašus, kuriuose tankai ir kita sunkioji technika iš pasienio ruožų išvyksta geležinkelio vagonu. Tačiau JAV pareigūnų įsitikinimu, tai tebuvo pastangos užmaskuoti tikruosius Rusijos ketinimus regione.

Pastarąją nuomonę išsakė keturi pareigūnai, panorėję likti anonimais, idant aptartų jautrią žvalgybos informaciją. Pasak jų, Rusijos pajėgos prie Ukrainos sienos toliau didėjo, o apšaudymai Rytų Ukrainoje tik dar labiau paaštrino situaciją Vašingtone ir Europos sostinėse, kurios tikėjosi užkirsti kelią karui.

Rusija tęsia karines pratybas Baltarusijoje, – prie nesunkiai pasiekiamos Ukrainos sienos, o žvalgybos pareigūnai neslepia – baiminasi, kad tai gali būti priedanga invazijai. Pratybos turėtų baigtis sekmadienį.

J. Bidenas ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė, kad invazijos grėsmė išlieka labai didelė ir kad Rusija gali sukurti dingstį tai padaryti. Pesimistinis JAV prezidento požiūris sutapo su naujais žvalgybos vertinimais apie Rusijos ketinimus.

Kaip skelbia „The Washington Post“, Vašingtonas gavo patikimos informacijos, kad Rusijos teiginiai gali būti dalis dezinformacijos kampanijos, skirtos suklaidinti JAV, sakė vienas JAV pareigūnas. Kiti du JAV pareigūnai ir Europos pareigūnas patvirtino taip pat susipažinę su žvalgybos duomenimis.

Du JAV pareigūnai „The Washington Post“ teigė, kad yra papildomų žvalgybos duomenų, rodančių, kad Rusijos veiksmai apimtų cheminių medžiagų panaudojimą prieš gyventojus. O vėliau rusai tikintų, kad ukrainiečiai civilius nužudė dujomis. Vienas iš kalbintų pareigūnų sakė, jog tikėtina, kad kaltė galėtų būti suversta ir amerikiečiams.

Tiesa, JAV pareigūnai dar nepateikė įrodymų, kuriais grindžiami jų teiginiai apie kariuomenės judėjimą ar vykdomas operacijas. Tačiau J. Bideno administracija paviešino palydovines nuotraukas, kuriose matyti Rusijos kariuomenės judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viena bobute sake

Viena bobute sake portretas
Mano kieme bobute sake , kad ka bedarytu rusai- visur bus tycine apgaules taktika. Mano patirtis su Lietuvos ziniasklaidos melu- kariauti sius visus zurnalistus kurie rasys apie kara. Visi kurie istars slaptazodi "rusai puola"-bus skubiai rekrutuoti ir paimti i greito reagavimo grupę. Vietoj ginklu isduos spausdinimo masineles, blonknotus piestukus ir rusiškus fotooaparatus "Zenit", nes elektros ir interneto nebus....nesumokėtas mokestis už taršą....:D

Anonimas

Anonimas portretas
idiotai ir trehalos

Brolis-trolis

Brolis-trolis portretas
Jeigu tu esi per kūdas ar pradėsi šokinėti prieš atletą? Nebent būtai visiškas idiotas, nes gautai taip į kaulus, kad protas iš užpakalio į galvą ateitų. Ar gali valstybė su atominiu ginklu leisti,kad nacistai žudytų nebaudžiamai tavo gentainius. Tiems drąsuoliams reikia pasakyti, kad gausit į kaulus kol besąlygiškai kapituliuosite. Tai valstybės garbės reikalas ir kiti turės savo hotielkas susikišti į subinę.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių