Žiniasklaida: A. Lukašenka KGB izoliatoriuje susitiko su sulaikytais opozicionieriais

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį Valstybės saugumo komiteto (KGB) izoliatoriuje susitiko su sulaikytais opozicijos atstovais, pranešė autoritariniam valstybės vadovui lojali žiniasklaida.

„Jis ten puspenktos valandos kalbėjosi su minėtais atstovais, laikomais izoliatoriuje. Prezidentas siekia išgirsti visų nuomonę“, – informavo su prezidentūra susijęs platformos „Telegram“ kanalas „Pul pervogo“.

„Pokalbio turinį dalyvių bendru sutikimu nuspręsta laikyti paslaptyje“, – pabrėžiama pranešime.

Jame tik cituojami A. Lukašenkos žodžiai, kad „Konstitucijos gatvėje neparašysi“.

Remiantis paskelbta nuotrauką, susitikime dalyvavo buvęs pretendentas į prezidento postą Viktaras Babaryka ir jo sūnus Eduardas, taip pat opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos narė Lilija Vlasava bei V. Babarykos rinkimų štabo koordinatorius Juras Vaskrasenskis.

Baltarusijoje jau du mėnesius vyksta masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas A. Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų.

Rugpjūčio 18 dieną balsavimo rezultatų nepripažįstanti opozicija įsteigė Koordinacinę tarybą, kurios tikslas yra valdžios perdavimas surengiant naujus rinkimus.

Minskas laiko šią tarybą antikonstitucine, o keli jos nariai buvo sulaikyti dėl įtarimų keliant grėsmę nacionaliniam saugumui.

Dar prieš rinkimus A. Lukašenkai iššūkį siekęs mesti buvęs banko „Belgazprombank“ vadovas V. Babaryka buvo sulaikytas dėl įtariamų ekonominių nusikaltimų.

Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai pripažino sulaikytuosius politiniais kaliniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nūūūū

nūūūū portretas
lietuviska purvasklaida irgi neblogai paloja....

'taip

'taip portretas
batka ne kvailas ir pats istirs kas ir kokios jegos bande sugriaut salies vientisuma kur iki siol buvo viskas gerai tai ko gero irrusu kgb prisidejo kad batka nenusimuilintu vkaru itakon ka ir matome is komsorgo politveiksmu kurie priartino slavus ir tai gerai tik be agresijos ir sankciju kurios zmones supriesina o imperiju oligarchams tik i nauda ka ir matome sukurtam vyruso fone kai zmones negauna paslaugu isskyrus isrinktuosius .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių