Žiniasklaida: O. Bin Ladeno šeima princo Charleso fondui paaukojo 1 mln. svarų

Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) priėmė 1 mln. svarų sterlingų (1,21 mln. eurų) auką savo labdaros fondui iš Rugsėjo 11-osios įvykių organizatoriaus Osamos bin Ladeno šeimos, pranešė laikraštis „The Sunday Times“.

Nors nėra jokių įtarimų, kad šios šeimos iš Saudo Arabijos nariai būtų padarę kokių nors nusižengimų, šis pranešimas kelia daugiau klausimų dėl 73 metų princo labdaros organizacijų, kurias sukrėtė įvairios pretenzijos ir policijos tyrimas, veiklos.

Pasak laikraščio cituojamų šaltinių, keli jo patarėjai ragino Charlesą nepriimti aukos iš šeimos patriarcho Bakro bin Ladeno ir jo brolio Shafiqo (Šafiko).

Abu jie yra O. bin Ladeno, buvusio „al Qaeda“ lyderio, kurį 2011 metais Pakistane nukovė JAV specialiosios pajėgos, netikri broliai.

Klarenso rūmai paneigė, kad princas ragintas aukos nepriimti, tačiau patvirtino, kad lėšos buvo paaukotos Velso princo labdaros fondui (PWCF).

Jų teigimu, sprendimą priimti pinigus priėmė labdaros organizacijos patikėtiniai, o ne princas, ir „priimant šią auką buvo atliktas kruopštus patikrinimas“.

PWCF pirmininkas Ianas Cheshire'as (Ijanas Češairas) irgi teigė, kad aukos priėmimui „visiškai“ pritarė penki tuometiniai patikėtiniai, ir pridūrė, kad „bet koks bandymas įteigti priešingai yra klaidinantis ir netikslus“.

PWCF buvo įkurtas 1979 metais, siekiant „keisti gyvenimus ir kurti tvarias bendruomenes“. Fondas skiria finansavimą įvairiems projektams Britanijoje ir kitose pasaulio šalyse.

Princui Charlesui buvo pareikšta nemažai pretenzijų dėl jo labdaros organizacijų veiklos. Praėjusį mėnesį laikraštis „The Sunday Times“ pranešė, kad jis iš buvusio Kataro ministro pirmininko šeicho Hamado bin Jassimo bin Jabero al Thani (Hamado bin Džasimo bin Džabero Tanio) priėmė 3 mln. eurų grynaisiais.

Londono policija šiuo metu tiria kitus įtarimus, kad žmonės, susiję su kita princo labdaros organizacija – Princo fondu, siūlė Saudo Arabijos milijardieriui už aukas padėti gauti riterio titulą ir pilietybę. Klarenso rūmai pareiškė, kad Charlesas nieko nežinojo apie tokį pasiūlymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis toks princas kaip mano bybis kulkosvaidis

jis toks princas kaip mano bybis kulkosvaidis portretas
visi jie ten persipise tarp saves, o bobas gali birbint iš neturėjimo ką veikti, svarbu šampano pastatyk su gražiia etikete

Iš tikro reiškia

Iš tikro reiškia portretas
ne paaukojo, o susimokėjo. Belieka tik įvardyti už ką. Kaip ir LT, visokios įmonės kai reikia kokių leidimų, ar protekcijų, tik ir puola aukot visokių valdžiagyvių fondams, sporto klubams ar federacijoms, lyg pinigų neturėtų kur dėti, tik niekas neaukoja tiems, kam labiausiai reikia, geriau aukoja kokiam mėgėjų futbolo klubui, ar pan.

tik

tik portretas
tuscias zaidymas popiergaliais ir tik del bendro ivaizdzio beprasmio ciniskumo visu atzvilgiu ?===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių