Žiniasklaida: R. Abramovičius perdavė V. Putinui raštelį nuo V. Zelenskio

  • Teksto dydis:

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius perdavė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ranka rašytą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio raštelį, ir sulaukė žiauraus Rusijos lyderio atsakymo, praneša „Mirror“.

Ši žinia buvo paskelbta tada, kai paaiškėjo, kad „Chelsea FC“ savininkas R. Abramovičius skrido dalyvauti Rusijos ir Ukrainos derybose, vykusiose Turkijoje kovo 29 dieną.

Gavęs V. Zelenskio raštelį, kuriame išvardytos galimos taikos sutarties sąlygos, V. Putinas R. Abramovičiui atkirto: „Pasakyk jam, kad aš jas suplėšysiu“.

Praėjusią savaitę Kremlius patvirtino, kad kadenciją baigiantis „Chelsea“ savininkas dalyvavo ankstyvose taikos derybose po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Po susitikimo Ukrainos sostinėje R. Abramovičiui ir mažiausiai dviem aukšto rango Ukrainos derybininkams pasireiškė tokie simptomai kaip paraudusios, skausmingai ašarojančios akys, taip pat besilupanti veido ir rankų oda, teigė amerikiečių laikraščio cituojami šaltiniai.

Tačiau Kremlius antradienį tai paneigė, bet patvirtino, kad derybose jis veikia kaip tarpininkas.

„Tai informacinio sabotažo, informacinio karo dalis“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Savaime suprantama, kad šie pranešimai neatitinka tikrovės“, – pridūrė jis.

Anksčiau su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis patvirtino pranešimą naujienų agentūrai AFP. Jis pareiškė: „Deja, tai, apie ką pranešė „Wall Street Journal“, įvyko.“

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas incidento nepatvirtino ir patarė sekti „tik oficialią informaciją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių