Žiniasklaida: R. Fico ruošiasi atnaujinti santykius su Rusija

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico pareiškė, kad Rusijai ir Europos Sąjungai „reikia vienai kitos“, todėl jis po karo atkurs santykius su Maskva.

Kaip rašo leidinys RTVS, kuriuo remiasi UNIAN, kalbėdamasis su žurnalistais politikas teigė, kad karas Ukrainoje neturi karinio sprendimo. Jei konfrontacija baigsis galiojant dabartinės Slovakijos vyriausybės mandatui (iki 2027 metų), tai R. Fico, pasak jo, padarys viską, kad atkurtų ekonominius santykius su Rusija.

„Europos Sąjungai reikia Rusijos Federacijos, Rusijos Federacijai reikia Europos Sąjungos. Mums bus labai svarbūs draugiški santykiai su Ukraina", - sakė Slovakijos Vyriausybės vadovas.

Anot jo, jau dabar yra daug politikų, kurie kalba apie kompromisų būtinybę šiame kare. Kaip pavyzdį jis pateikė Čekijos prezidentą Petrą Pavelą, kuris esą „iš esmės pakeitė savo poziciją“ šiuo klausimu.

Neseniai Čekijos valstybės vadovas pareiškė, kad Ukraina turėtų realiai įvertinti galimybes susigrąžinti Rusijos užimtas teritorijas. Anot jo, tam tikra šalies dalis gali ilgam likti okupuota.

Ukraina griežtai sureagavo į P. Pavelo žodžius. Netrukus jis žurnalistams aiškino, jog neabejoja, kad reikia padėti ukrainiečiams susigrąžinti teritorijas. Anot prezidento, jis turi omenyje „kainą“, kurią už tai teks sumokėti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių