Pereiti į pagrindinį turinį

Žiniasklaida: Rusijos valdžia pradėjo kovą su mobilizuotųjų žmonomis

2023-11-16 19:08

Rusijos valdžia pradėjo slopinti vis platesnį mastą įgaunantį į karą prieš Ukrainą mobilizuotų vyrų žmonų ir motinų judėjimą. Tai rašo Rusijos opozicijos leidinys „Važnyje istorii“ („Svarbios istorijos“), kuriuo remiasi UNIAN.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Pažymima, kad pastarosiomis savaitėmis kelių Rusijos regionų valdžia uždraudė mobilizuotųjų žmonoms rengti mitingus – moterys reikalauja grąžinti vyrus iš karo. Be to, pranešama, kad bent jau Kemerovo srityje ir Krasnojarsko krašte policininkai apsilankė pas moteris, kurios pokalbių svetainėse dalijosi mintimis apie tokias akcijas.

Pareigūnai grasino mobilizuotųjų žmonoms atsakomybe už dalyvavimą „nesankcionuotuose“ mitinguose, reikalavo parodyti susirašinėjimą socialiniuose tinkluose. Beje, tokie „vizitai“ buvo surengti net tose gyvenvietėse, kuriose mitingai net nebuvo anonsuojami, o tik buvo kalbama apie galimybę juos surengti.

„Nežinau, kaip jie mus surado. Numeriai paslėpti. (...) Jie, matyt, nusprendė užkirsti kelią bet kokioms akcijoms – o gal mes eisime į neteisėtą mitingą, jei rengti sankcionuotą buvo neleistą“, – sakė viena iš moterų.

Gautomis žiniomis, paraiškas dėl mitingų lapkričio 19 d. pateikė kelių Rusijos regionų aktyvistės. Bet nė viename iš jų organizuoti šių renginių neleista.

Pavyzdžiui, Novosibirsko merija neigiamą atsakymą paaiškino tuo, kad esą mitingo tikslai (grąžinti vyrus iš karo) „pažeidžia įstatymus“. O Krasnojarske valdžia savo sprendimą motyvavo karantino apribojimais dėl koronaviruso pandemijos.

Daugiau naujienų