Žiniasklaida: Švedija ir Suomija ketina vasarą stoti į NATO

Švedija ir Suomija ketina jau vasarą stoti į NATO. Tai pirmadienį pranešė britų laikraštis „The Times“, remdamasis šaltiniais.

Pasak jų, Rusija padarė „didžiulę strateginę klaidą“, nes Suomija ir Švedija atrodo pasirengusios prisijungti prie NATO jau vasarą.

Kaip pažymi leidinys, Suomija pateiks paraišką dėl stojimo į Aljansą birželio mėnesį, o po jos šį žingsnį žengs ir Švedija.

Anot šaltinių, Švedijos ir Suomijos vyriausybės kartu dirba, kad pasiektų konsensusą savo šalyse stojimo į NATO klausimu, bet galutinį sprendimą kiekviena valstybė priims savarankiškai.

Anksčiau Turkijos URM vadovas Mevlütas Çavuşoğlu pareiškė, kad galimas Švedijos ir Suomijos stojimas į NATO buvo viena iš labiausiai svarstomų temų per Aljanso šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, vykusį balandžio 6-7 dienomis.

Ketvirtadienį Suomijos laikraštis „Iltalehti“ pranešė, kad Suomija gali priimti sprendimą dėl stojimo į NATO gegužės mėnesį. Penktadienį Suomijos URM vadovas Pekka Haavistas žurnalistams sakė, jog Suomijai pateikus paraišką dėl stojimo į Aljansą, jos priėmimo į jį procesas gali trukti nuo kelių mėnesių iki metų.

Švedijos valdančioji Socialdemokratų darbininkų partija taip pat svarsto šalies narystės Aljanse galimybes. Ministrė pirmininkė Magdalena Andersson kovo pabaigoje pareiškė, jog Švedijos požiūris į neprisijungimo politiką gali pasikeisti.

Susimąstyti apie stojimą į NATO šias Skandinavijos šalis paskatino Rusijos agresija prieš Ukrainą. Kremlius anksčiau perspėjo, kad jų prisijungimas prie NATO „turės rimtų karinių ir politinių padarinių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>tik

>tik portretas
debiloide, varykis tu i savo kacaplanda ir cia nesmirdek! Lauk is Lietuvos, sliure!

tik

tik portretas
vyksta nesuprantamas fasistynis klonu marazma kur iremintos marionetes tautos vardu daro nesamones ir tai ko gero ir to priverstynio marmavlo pasekme uzblokuojanti akis nematant koki genocida vykde ir vykdo sionbanditai kitu rankomis ir svetymuose krastuose tai atsibuskite polirpuskvaisiai?'''

SIŪLYČIAU DAR IR AUKŠTA SIENA ATSITVERTI NUO

SIŪLYČIAU DAR IR AUKŠTA SIENA ATSITVERTI NUO portretas
Rusyno- kirmelyno iš visų pusių . Lai savo uodegą graužia...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių