Žiniasklaida: Ukraina ir Lenkija paduos į teismą streikuojančius vežėjus

Ukraina ir Lenkija rengia ieškinius Lenkijos vežėjų įmonėms dėl nuostolių, patirtų dėl jau trečią savaitę besitęsiančio pasienio kontrolės punktų blokavimo, skelbia „Deutsche Welle“, cituodama Ukrainos tarptautinių vežėjų automobiliais asociacijos viceprezidentą.

„Padėtis iš tikrųjų yra kritinė, ir šiandien galime tvirtinti, kad jau turime teisinę paramą Lenkijoje“, – pirmadienį sakė Volodymyras Balinas.

Anot jo, teisininkų laukia dvi neatidėliotinos užduotys – kuo greitesnis sienos atblokavimas ir „išsiaiškinimas, kas kaltas ir kas atlygins nuostolius“.

V. Balinas išreiškė įsitikinimą, kad šie ieškiniai netrukus bus pateikti.

„[Ukrainos] vežėjai jau ruošia ieškinius. Yra lenkų teisininkų, kurie yra pasirengę pateikti ieškinius streikuojantiems Lenkijoje“, – sakė jis.

Lapkričio 6 dieną dešimtys Lenkijos vežėjų pradėjo blokuoti tris sienos kirtimo punktus su Ukraina, reikalaudami atkurti leidimų Ukrainos vežėjams Europos Sąjungoje galiojimą. Šią leidimų sistemą Briuselis laikinai atšaukė netrukus po Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios pernai vasarį. Iš pradžių ši lengvata galiojo vienerius metus, o po to buvo pratęsta iki 2024-ųjų birželio.

Protestuotojų delegacija lapkričio 13-ąją susitiko su Ukrainos ir Lenkijos vyriausybių atstovais, tačiau derybos nebuvo sėkmingos.


Šiame straipsnyje: Ukraina ir Lenkijarengia ieškiniusstreikuojantys vežėjaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių