Pereiti į pagrindinį turinį

Žmogžudystės autorius niekur nepabėgo

2008-11-26 09:00

Žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymą organizavo politikas, šiuo metu esantis Rusijoje. Tokį sensacingą pareiškimą padarė šios bylos trijų kaltinamųjų advokatas Muradas Musajevas.

"Byloje minimi motyvai ir užsakovas. A.Politkovskają nužudyti užsakyta dėl jos demaskuojančių straipsnių apie kai kuriuos politinius veikėjus", – sakė advokatas. Tačiau, pasak jo, tyrimo dokumentuose užsakovo pavardė nenurodoma.

Prokurorai teigė, kad žurnalistės nužudymo užsakovas slapstosi užsienyje.
Bylą tiriantis Maskvos apygardos karo teismas vakar surengė pirmalaikį posėdį, nors jis buvo numatytas gruodžio 1 d. Teisėjas jau antrą kartą keitė nuomonę ir paskelbė, kad posėdis bus atviras.

Dėl A.Politkovskajos nužudymo ant teisiamųjų suolo atsidūrė keturi asmenys. Sergejus Chadžikurbanovas bei broliai Džabrailas ir Ibragimas Machmudovai kaltinami bendrininkavę vykdant žmogžudystę. Buvusiam Federalinės saugumo tarnybos darbuotojui Pavelui Riaguzovui pateikti kaltinimai viršijus pareigybinių įgaliojimus ir turto prievartavimu.

Laikraščio "Novaja gazeta" apžvalgininkė A.Politkovskaja buvo nušauta 2006 m. spalio 7 d. Apžvalgininkai įtaria, kad prie šio nusikaltimo prisidėjo Rusijos valdžia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų