Žmonėms su neigiamais COVID-19 testo rezultatais neleista vykti į JK

  • Teksto dydis:

Nuo sausio 18 d. Jungtinėje Karalystėje įsigaliojęs reikalavimas visiems atvykėliams pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus jau sukėlė nemažą sąmyšį tarp keliautojų.

Minėtas reikalavimas numato, kad neigiamus koronaviruso testo rezultatus, gautus per 72 valandas iki kelionės pradžios, keleiviai privalo pateikti savo vėžėjams (skrydžių, traukinių, keltų ir autobusų kompanijoms), tačiau labai skiriasi JK vyriausybės ir pačių vėžėjų koronaviruso testų vertinimai.

Pavyzdžiui, JK vyriausybė pripažįsta sparčiuosius antigeno ir antikūnų testus, o vėžėjai gali nepripažinti tokių testų, todėl į JK susiruošusiems žmonėms neleidžiama keliauti.

Skirtingo JK vyriausybės ir vėžėjų vertinimų pasekmes pajuto 23 m. britė Hannah Holland, kuri iš Filadelfijos (JAV) per Čikagos O’Hare oro uostą ketino skristi į Londono Heathrow oro uostą. „American Airlines“ (AA) lėktuvu susiruošusiai skristi moteriai buvo liepta pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus dar prieš įlaipinimą, tačiau tuomet jai buvo pasakyta, kad jos greitasis antigeno testas negalioja kelionei į JK.

Įdomu tai, kad su AA bendradabiaujančios „British Airways“ taisyklėse nurodyta, jog keleiviai privalo pateikti neigiamus Lamp, PCR arba antigeno testo rezultatus, gautus per 72 valandas iki kelionės pradžios.

Daliai kitų reiso AA86 keleivių, ketinusių skristi iš JAV į JK, taip pat buvo neleista įlipti į lėktuvą, o pats skrydis vėlavo.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/koronavirusas/keleiviaims-su-neigiamais-testo-rezultatais-neleista-vykti-i-jk?fbclid=IwAR2HW_8uFFKFZvCnhIEaTJokRd9Y_3pIoxXGQ4KN0DmZXcIMY36I-QSgY10



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių