Pereiti į pagrindinį turinį

Žudiko sekėjas ar šizofrenikas?

2012-06-21 23:59
Žudiko sekėjas ar šizofrenikas?
Žudiko sekėjas ar šizofrenikas? / AFP nuotr.

"Al Qaedos" kovotoju pasiskelbęs vyras vakar paėmė keturis įkaitus Tulūzoje – mieste, kur šiemet siautėjo žudikas Mohamedas Merah.

Pinigų negavo

11 val. vietos laiku į CIC banko skyrių Prancūzijos pietiniame Tulūzos mieste vakar atvykęs užpuolikas iš pradžių pareikalavo pinigų, o gavęs neigiamą atsakymą šovė į orą ir paėmė keturis įkaitus, tarp jų – skyriaus direktorių.

Tuomet vyriškis pareiškė norintis derėtis su elitiniu policijos būriu RAID, kurio nariai kovo mėnesį bute Tulūzoje užspeitė ir nušovė "Al Qaedos" įkvėptą ir kelis žmones nužudžiusį "šaulį ant motorolerio" M.Merah.

Netoli esančios dvi mokyklos buvo evakuotos, tėvams buvo išsiųstos SMS žinutės, kad jie pasiimtų savo vaikus.

Iš Bordo ir Marselio buvo atsiųsti greitojo reagavimo policijos būriai GIPN. RAID būstinė yra Paryžiuje, už šimtų kilometrų į šiaurę.

Sėkmingas šturmas

"Imamės priemonių, kad galėtume pradėti dialogą", – įvykio vietoje, kur policija aptvėrė banko pastatą, sakė Tulūzos prokuroras Michelis Valet.

Po keturių valandų derybų pareigūnams pavyko iškeisti vieną įkaitę į maistą ir gėrimus. Po kurio laiko pagrobėjas paleido antrą įkaitę.

Galiausiai specialiosios paskirties būrys šturmavo banko pastatą, sužeidė pagrobėją ir išlaisvino likusius įkaitus.

Derėdamasis su pareigūnais, vyriškis prisistatė Boumazos vardu ir pareiškė, kad priklauso "Al Qaedai". Tačiau Tulūzos laikraščio "La Depeche" šaltiniai sakė, kad šis vyras yra gydymą nutraukęs šizofrenikas.

Jam yra 26 metai.

Šalia – buvęs žudiko butas

Bankas, kuriame buvo paimti įkaitai, ir buvęs M.Merah butas yra per kelis šimtus metrų vienas nuo kito, Tulūzos Kotė Pavė rajone į rytus nuo miesto centro.

Septynis žmones – tris karius, tris žydų vaikus ir mokytoją – nušovęs M.Merah buvo nukautas po 32 valandas trukusios jo buto apsiausties.

Šis 23 metų jaunuolis, kuris tvirtino esąs "Al Qaedos" kovotojas ir kurio įvykdytos žmogžudystės sukrėtė visą šalį, nufilmavo savo nusikaltimus ir, kaip pranešama, prieš savo žūtį dėl visko prisipažino policijai.

Norėjo dėmesio

Šį mėnesį dar vienas "Al Qaedos" kovotoju pasiskelbęs vyras Tulūzoje buvo paėmęs įkaitu Prancūzijos orų tarnybos "Meteo France" apsaugos darbuotoją. Pagrobėjas iš pradžių pareikalavo pakelio cigarečių, paskui – žiniasklaidos dėmesio. Galiausiai policija šturmavo pastatą, sužeidė ir suėmė pagrobėją. Įkaitas liko sveikas.

Paaiškėjo, kad įkaitą paėmė medžiokliniu šautuvu apsiginklavęs vietos bedarbis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų