Pereiti į pagrindinį turinį

Žurnalistą nutildė bomba

2008-10-25 09:00

Vieną pasikėsinimą išgyvenęs garsus Kroatijos žurnalistas antrą kartą neišvengė nusikaltėlių kėslų. Sprogus automobiliui Zagrebo centre žuvo Ivo Pukaničius ir jo kolega Niko Franjičius.

Nusikaltėliai įtaisė bombą I.Pukaničiaus automobilyje, ir ši detonavo ketvirtadienio vakarą, kai du vyrai išėjo iš žurnalo "Nacional" redakcijos. Televizijos reportažuose buvo parodytas bombos sumaitotas automobilis ir du smarkiai apdegę kūnai.

I.Pukaničius buvo antro pagal populiarumą Kroatijos politinio savaitraščio "Nacional" savininkas ir vyriausiasis redaktorius. N.Franjičius žurnale dirbo rinkodaros direktoriumi.

"Nacional" vykdo žurnalistinius tyrimus, rašo apie korupciją ir žmogaus teisių pažeidimus. I.Pukaničius pagarsėjo daugybe skandalingų rašinių, bet vis dėlto yra vertinamas prieštaringai. Jis sulaukė gausios kritikos už artimus ryšius su politikais. Taip pat sklando gandai, kad jis buvo susijęs su nusikalstamomis struktūromis.

Balandį Zagrebo centre prieš I.Pukaničių buvo surengtas kitas pasikėsinimas, tačiau žurnalistas tąsyk liko gyvas. Į jį šaudęs užpuolikas nerastas.

Kroatijos prezidentas Stjepanas Mesičius griežtai pasmerkė ketvirtadienio ataką, o premjeras Ivo Sanaderas vakar sušaukė skubų saugumo vadovų pasitarimą, kuriame buvo svarstoma Zagrebe kylanti mafijos nusikaltimų banga.

Per pastarąsias savaites Kroatijos sostinėje įvyko keletas rimtų išpuolių. Šį mėnesį suorganizuotas vieno garsaus teisininko dukters nužudymas privertė šalies gyventojus prisiminti Italijos mafijos veiklos metodus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų