Pereiti į pagrindinį turinį

Sibiro bendruomenių akiratyje - Lietuvos pilietybės atkūrimas

2013-10-07 13:47
DMN inf.
V.Jurevičiaus/BFL nuotr.

Migracijos departamento Pilietybės reikalų skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Junevičiūtė kartu su kitais Lietuvos Respublikos valstybės institucijų atstovais dalyvavo Irkutsko lietuvių bendruomenės „Švyturys“ organizuotame renginyje „Lietuvių kultūros dienos Irkutske“. Renginio tikslas – garsinti Lietuvos vardą ir kurti Lietuvos įvaizdį tolimąjame Sibire, taip pat lietuvių kilmės jaunąją kartą įtraukti į bendrijos veiklą, sudominti ją lietuvių kultūra, tradicijomis, papročiais ir lietuvių kalbos mokymu. Tomis dienomis Irkutske vyko įvairūs kultūriniai renginiai: knygų, fotonuotraukų, dailės ir keramikos darbų parodos bei koncertai. Buvo pristatyta Lietuvos Respublikos ir Irkutsko srities aukštųjų mokyklų švietimo mainų programa.

Rugsėjo 28 d. vyko Lietuvos Respublikos valstybės institucijų atstovų susitikimas su Sibiro lietuviais. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Lietuvos Respublikos ambasadorius Rusijos Federacijoje R. Norkus. Lietuvių bendruomenių veiklą pristatė Irkutsko lietuvių bendruomenės „Švyturys“ pirmininkė J. Kudirkaitė ir Krasnojarsko lietuvių autonomijos Jaunimo organizacijos pirmininkė J. Dapkūnaitė. Renginyje taip pat dalyvavo Sibiro lietuvių bendruomenės iš Buriatijos, Krasnojarsko, Jakutijos ir Novosibirsko.

Dauguma Sibiro lietuvių bendruomenės narių – tremtiniai, politiniai kaliniai ir jų palikuonys. Nemažai jų norėtų sugrįžti į Lietuvą ir atkurti Lietuvos Respublikos pilietybę, tačiau neturėdami pakankamai informacijos apie savo teises, nežinodami įstatymų, susiduria su įvairiais sunkumais. Todėl Lietuvos Respublikos ambasada Rusijos Federacijoje organizavo išvažiuojamąją konsulinę misiją į Irkutsko miestą, kur Lietuvos Respublikos garbės konsulato patalpose asmenys buvo individualiai konsultuojami Lietuvos Respublikos pilietybės atkūrimo, lietuvių kilmę patvirtinančių dokumentų išdavimo, prašymų ir dokumentų dėl Lietuvos Respublikos pilietybės pateikimo tvarkos klausimais. Informacija lietuvių bendruomenių nariams buvo suteikta ir kitais rūpimais klausimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų