Pereiti į pagrindinį turinį

108 dieną po siuvyklų pastato sugriuvimo Bangladeše mirė išgelbėtas darbininkas

2013-08-12 13:05
BNS inf.
AFP nuotr.

Bangladešo siuvimo pramonės darbininkas, kuris 108 dienas po siuvyklų pastato sugriuvimo buvo komos būklės, mirė, pirmadienį pranešė pareigūnai.

22 metų Manwaras Hossainas (Manvaras Hosainas) buvo sunkiai sužeistas per tą pramoninę nelaimę, kuri buvo viena didžiausių pasaulyje. Jis lygino drabužius vienoje siuvyklų, kurios buvo įsikūrusios devynių aukštų pastate netoli Bangladešo sostinės Dakos, kai šis balandžio 24 dieną sugriuvo.

Tada žuvo daugiau kaip 1,1 tūkst. žmonių, o M.Hossainas buvo tarp tų, kurie buvo ištraukti iš griuvėsių ir nuvežti į ligoninę.

"Jis ten buvo nuvežtas be sąmonės ir mirė ... ketvirtadienį", - sakė Enamo medicinos koledžo ir ligoninės direktorius Zahidur Rahmanas.

"Jis per 108 dienas taip ir neprabudo nė sekundei. Jo smegenys buvo pažeistos, be to, buvo sulaužytos abi jo kojos", - sakė Zahidur Rahmanas ir pridūrė, kad šalia M.Hossaino, kai jis mirė, buvo jo tėvai.

Pastarosiomis savaitėmis tos nelaimės aukų skaičius nuo 1 129 padidėjo iki 1 134, nes kai kurie žmonės mirė nuo patirtų sužeidimų, sakė vietos valdžios pareigūnas Abdur Rashidas (Abdur Rašidas).

Tuo metu, kai sugriuvo pastatas "Rana Plaza", kur buvo siuvami drabužiai Vakarų prekybos tinklams, tarp jų - britų "Primark" ir ispanų "Mango", jame dirbo daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų