Pereiti į pagrindinį turinį

Fukušimos jėgainėje nustatytas naujas radioaktyvaus vandens nuotėkio atvejis

2013-10-03 06:52
BNS inf.
Reuters nuotr.

Avarijos ištiktoje Japonijos Fukušimos atominėje jėgainėje nustatytas naujas radioaktyvaus vandens nuotėkis, kuris galėjo pasiekti Ramųjį vandenyną, naujienų agentūros ketvirtadienį citavo elektrinę valdančios bendrovės pranešimą.

Bendrovė „Tokyo Electric Power Co.“ (TEPCO) nurodė, kad smarkiai radioaktyvus vanduo nutekėjo iš Fukušimos 1-osios jėgainės, tačiau šis incidentas susijęs su kitu rezervuaru, o ne tuo, kuris buvo tapęs panašaus nuotėkio šaltiniu rugpjūtį, pranešė naujienų agentūros „Jiji Press“ ir „Kyodo“.

Kol kas neaišku, kiek vandens ištekėjo iš 450 tonų talpos rezervuaro. Tačiau ketvirtadienį paryčiais surengtoje spaudos konferencijoje TEPCO pripažino, kad „užterštas vanduo tikrai galėjo nutekėti į jūrą“, nurodė „Kyodo“.

Agentūros pranešime cituojami TEPCO pareigūnai sakė: „Atsiprašome, kad sukėlėme nerimą.“

Šis incidentas buvo jau antrasis atvejis per pastaruosius du mėnesius, kai smarkiai radioaktyvus vanduo nutekėjo iš saugyklų, įrengtų prie nuniokotos jėgainės, kurioje didelė avarija įvyko dėl 2011 metais smarkaus žemės drebėjimo sukelto cunamio.

Rugpjūtį apie 300 tonų užteršto vandens nutekėjo iš kito rezervuaro. Manoma, kad dalis tų teršalų pasiekė Ramųjį vandenyną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų