Pereiti į pagrindinį turinį

„Hizbollah“ palaikantis Libano šeichas pašautas per išpuolį, jo būklė kritinė

2013-11-12 12:04
BNS inf.
AFP nuotr.

Motociklu važiavę ginkluoti užpuolikai pašovė ir kritiškai sužeidė vieną Libano šeichą, palaikantį šiitų kovotojų judėjimą „Hizbollah“, per antradienį įvykdytą išpuolį šiauriniame Tripolio mieste, nurodė saugumo šaltiniai.

Islamo veiksmų fronto pareigūnas Saadeddine'as Ghiyyeh (Saadedinas Gija) buvo suvarpytas kulkomis, kai jis savo automobiliu važiavo namo.

Nacionalinės naujienų agentūros tinklalapyje paskelbtoje nuotraukoje S.Ghiyyeh matomas gulintis kniūbsčias automobilyje sužalota galva.

Tripolyje pastaruoju metu neretai įvykdavo susirėmimų tarp sunitų kovotojų, palaikančių kaimyninėje Sirijoje vykstantį sukilimą prieš prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą), ir Libane gyvenančių alavitų, kurių tikėjimas yra šiizmo atšaka ir kurių bendruomenei priklauso Sirijos lyderis.

S.Ghiyyeh yra sunitas, bet palaiko „Hizbollah“ ir yra artimas įtakingiems B.al Assado šalininkams Tripolyje.

Antradienį įvykdytas išpuolis yra jau antrasis pasikėsinimas į šeicho gyvybę. Rugsėjį jis buvo lengvai sužeistas, kai jo automobilis sprogus tuojau po to, kai S.Ghiyyeh jį pastatė.

Politinė ir tarpkonfesinė nesantaika Libane pagilėjo dėl konflikto Sirijoje, kuris 2011 metų kovą prasidėjo kaip taikūs protestai, o vėliau peraugo į didelio masto pilietinį karą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų