Pereiti į pagrindinį turinį

Italijoje nuskendusiame „Costa Concordia“ laive aptikti palaikai yra italės

2013-10-24 16:57
BNS inf.
Reuters nuotr.

Spalio pradžioje laive „Costa Concordia“ rasti palaikai yra šiuo laivu keliavusios italės, vienos iš dviejų lig šiol laikytų dingusiais po 2012 metai įvykusios tragedijos, pranešė ketvirtadienį tyrėjai.

„Žmogaus palaikai priklauso Maria Grazia Trecarichi (Marijai Grasijai Trekariči)“, – sakė Groseto prokuroras Francesco Verusio (Frančeskas Veruzijus).

Minėti palaikai buvo rasti spalio 8 dieną ir ištirti Romoje, nustatyta jų DNR.

Laivas „Costa Concordia“ katastrofą patyrė 2012 metų sausio 13 dieną Italijoje prie Džilijo salos krantų. Nelaimės metu jame buvo 4 229 keleiviai ir įgulos nariai iš 70 šalių. Ištraukti buvo 30 asmenų palaikai, o du žmonės – indas padavėjas Russelas Rebello (Raselas Rebelas) ir M.G.Trecarici – lig šiol oficialiai buvo laikomi dingusiais.

Anot laikraščio „La Repubblica“, atskirai buvo rasti kaulų fragmentai, kuriuos „dar reikia ištirti ir kurie gali būti R.Rebello“.

M.G.Trecarici našlys Elio Vincenzi (Elijus Vinčencis) apie naująjį radinį taip pasakė: „Iš spaudos sužinojau, kad tie palaikai yra mano žmonos, bet oficialiai to niekas dar nepatvirtino. Jie tikino, kad pirmiausiai aš sužinosiu, bet taip nebuvo“.

Anksčiau jis atpažino žmonos batus ir vėrinį prie rastųjų palaikų.

Paskutinių dviejų žuvusiųjų paieškos prasidėjo rugsėjo pabaigoje, kai ant šono smarkiai pasviręs 114,5 tūkst. tonų laivas buvo ištiesintas per didžiausią tokio pobūdžio gelbėjimo operaciją.

Kruizinio laivo kapitonas Francesco Schettino'as (Frančeskas Sketinas) šiuo metu yra teisiamas už daugybinį nužudymą, pasitraukimą iš avarijos ištikto laivo, kai dar nebuvo baigti evakuoti keleiviai, ir žalos aplinkai padarymą.

Laineris užplaukė ant uolų, F.Schetino'as, kaip įtariama, atlikus pavojingą manevrą prie Džilijo salos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų